Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Temperatura medie globală este cu 1 grad Celsius mai mare decât în perioada preindustrială, cea mai mare parte a acestei creșteri întâmplându-se din anii 1970. Cu fiecare creștere a...
Dioxidul de bioxid de carbon - care rămâne în atmosferă de secole - este principala emisie care alimentează încălzirea globală. În Statele Unite, sursa majoră este arderea combustibililor fosili pentru electricitate, căldură și transport, conform Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).
Poluarea aerului legată de emisiile de gaze cu efect de seră poate exacerba anumite boli cronice, inclusiv bolile de inimă și afecțiunile pulmonare, arată studiul. Schimbările climatice pot hrăni, de asemenea, răspândirea infecțiilor cu insecte, cum ar fi boala Lyme și Nilul de Vest, și chiar contribuie la otrăvirea alimentară - prin ploile abundente, creșterea nivelului mării și inundațiile care pot contamina alimentarea cu alimente.
Unele dintre efectele asupra sănătății legate de schimbările climatice sunt intuitive: undele de căldură mai frecvente și mai intense ridică, de exemplu, riscul bolilor legate de căldură. Alte efecte asupra sănătății, însă, sunt mai puțin evidente.
,,Schimbările climatice cauzează acum răni, boli și decese ca urmare a valurilor de căldură, a bolilor infecțioase, a nesiguranței alimentare și a apei, precum și a schimbărilor în calitatea aerului, printre alte efecte negative asupra sănătății", a spus Kristie Ebi, unul dintre autorii raportului.
Ea conduce Centrul pentru Sănătate și Mediul Global la Universitatea din Washington, în Seattle. Potrivit acesteia, evenimentele meteorologice cum ar fi inundațiile și incendiile sunt o amenințare directă care cauzează leziuni și decese.
După un imens incendiu din 2008 din Carolina de Nord, cercetătorii au urmărit impactul asupra sănătății. Ei au descoperit că în județele afectate de incendii, vizitele la departamentul de urgență pentru boli de inimă și respiratorii au crescut.
,,Mulți oameni ar putea să nu fie conștienți de amploarea efectelor asupra sănătății legate de tulburările climatice. Nu este o problemă teoretică cu care s-ar putea confrunta oamenii în viitor. Acest lucru se întâmplă aici și acum. Este important pentru oameni să realizeze asta. Cred că oamenii nu sunt concepuți să răspundă la o amenințare până când sunt în primejdie imediată", a spus dr. Regina LaRocque, specialist în boli infecțioase la Massachusetts General Hospital din Boston.
Potrivit cercetătorilor, sistemele de sănătate au responsabilitatea de a servi drept "model". În Statele Unite, a remarcat ea, sectorul sănătății emite 10% din toate emisiile de gaze cu efect de seră - datorită dimensiunilor sale și energiei necesare pentru a conduce spitalele. Unele sisteme de sănătate au început să facă ceva în acest sens - prin trecerea la surse de energie mai ecologice, cum ar fi energia solară sau eoliană, de exemplu.
Publicul poate, de asemenea, să facă ceva, cum ar fi alegerea de a merge pe biciclete în loc de a conduce vehicule; de-a mânca mai puțină carne și mai multe alimente din plante și de-a închide calculatoarele atunci când nu sunt folosite, informează WebMD.com.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.