Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT

sorin-bontea_91711900 Sorin Bontea - Foto: Instagram Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea a transformat pasca într-un cheesecake românesc irezistibil, gata în doar câțiva pași. Secretul? Ingredientele simple, combinate genial - iar trucul cu untulși stafidele face toată diferența!...

Chef Sorin Bontea propune o variantă modernă și rapidă a tradiționalei pască de Paște: pasca fără aluat. Această rețetă, asemănătoare unui cheesecake românesc, este ideală pentru cei care doresc un desert delicios, dar simplu de preparat.​

Ingrediente necesare

- 700 g brânză de vaci​

- 400 g smântână​

- 4 ouă​

- 250 g zahăr tos​

- 2 pliculețe zahăr vanilat​

- esență de vanilie cu aromă de Bourbon​

- 100 g griș​

- 50 g făină​

- 80 g unt (la temperatura camerei)​

- 200 g stafide (hidratate în apă caldă)​

- coaja rasă de la o lămâie și zeama de la o jumătate de lămâie​

Mod de preparare

"Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca toată compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă.  

Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă", a explicat chef Sorin Bontea.  

- Bate ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat timp de aproximativ 2 minute.​

- Adaugă brânza de vaci și amestecă până obții o compoziție omogenă.​

- Încorporează smântâna, untul, esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie.​

- Adaugă făina cernută treptat, apoi grișul, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.​

- Încorporează stafidele hidratate.​

- Toarnă compoziția într-o formă de copt (diametru de 24 cm) tapetată cu unt, zahăr și făină.​

- Coace pasca în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 60-70 de minute, în funcție de cuptor.​

- După coacere, lasă pasca să se răcească înainte de a o tăia și servi.​

"O bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute merge tăiată", a mai spus.

Chef Sorin Bontea subliniază importanța utilizării ingredientelor la temperatura camerei pentru a obține o textură perfectă: "Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată".

Această pască fără aluat este o alternativă simplă și rapidă la rețeta tradițională, oferind un gust autentic și o textură cremoasă, perfectă pentru masa de Paște.​

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250