Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Pateul vegetal rămâne o alegere gustoasă și sănătoasă pentru orice masă, cu singura condiție ca acesta să fie făcut în casă.
Rețeta pe care ți-o prezentăm nu numai că este ușor de preparat, dar oferă și o alternativă sănătoasă și savuroasă la tradiționalul pateu de ficat.
Vezi și: Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
În caz că nu știați, termenul de pate provine din limba franceză și înseamnă pastă, ceea ce este perfect adecvat, având în vedere consistența cremoasă a acestui preparat.
În rețeta tradițională, pateul se prepară din ficat și carne tocată, adăugând ierburi și condimente.
În versiunea vegană, ficatul este înlocuit cu ciuperci și nuci, care oferă o textură similară. Pentru a recrea aromele clasice, se folosesc ierburi și condimente tradiționale.
Ciupercile sunt ingredientul principal al acestui pateu vegetal. Deși ciupercile albe comune sunt o alegere bună, pentru o aromă mai intensă și profundă, recomandăm utilizarea ciupercilor portobello mici sau a ciupercilor sălbatice.
Timpul total de preparare al pateului vegetal este de 15 minute.
Vezi și:
De ce să pui lămâie în lapte. Secretul pe care mulți îl țin ascuns. Rezultatul te va ȘOCA
Ingrediente
- 2 căni de ciuperci tocate
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 linguri de pătrunjel (proaspăt, dacă este posibil)
- 3/4 cană bucăți de nucă
- 2 linguri brandy sau sherry (opțional)
- 1 linguriță de sos Worcestershire
- 2 lingurițe de sare
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță rozmarin
Boala misterioasă care fură vederea. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori
Procesul de preparare este simplu și rapid:
1. Sotarea legumelor
Într-o tigaie, se încinge uleiul și se călește ceapa timp de câteva minute până când devine aromată.
Începeți prin a sota ciupercile și legumele într-o tigaie la foc mediu - mare. Gătiți până când lichidul din ciuperci se evaporă complet și tigaia devine uscată, aproximativ 5 minute. Acest pas este crucial pentru a evita rezultatul unui pateu apos și neplăcut.
2. Adăugarea aromelor
După evaporarea lichidului, adăugați coniac și continuați să gătii până când lichidul se evaporă din nou.
3. Prepararea în robotul de bucătărie
În timp ce ciupercile se gătesc, tocați nucile. Adăugați ciupercile gătite, pătrunjel, rozmarin, sare, usturoi pudră și piper negru. Amestecați până obțineți o pastă omogenă.
4. Ajutarea gustului
Gustați pateul și ajustați condimentele după preferință. De obicei, este nevoie de puțin mai multă sare decât de obicei.
Pateul vegetal este ideal servit rece, alături de biscuiți sau felii subțiri de pâine prăjită. De asemenea, poate fi păstrat într-un recipient ermetic în frigider timp de 3 - 5 zile.
Gustul se îmbunătățește după o zi, când aromele se întrepătrund, astfel că îl puteți prepara cu o zi înainte de momentul când vreți să-l mâncați.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.