Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
În fiecare post, prima și cea mai la îndemână alternativă de consum este pateul de post. Deși este o alegere rapidă și gustoasă, s-a demonstrat că pateurile de post conțin peste 13 E-uri, aditivi, coloranți, conservanți care ne pun sănătatea în pericol.
"Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori un pate vegetal cu o felie de pâine, poate puțină margarină și, de ce nu, o salată de roșii. Dar ne-am gândit să citim eticheta pateului vegetal? De foarte multe ori, din păcate, găsim pateuri vegetale ce conțin foarte multe E-uri, aditivi, coloranți, iar dacă discutăm despre produsele care conțin soia, să ne informăm și să fim atenți dacă soia nu provine dintr-o cultură modificată genetic", spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons
Așa că, în loc să cumperi pate vegetal și să nu știi exact ceea ce mănânci, nu mai bine faci cu un pate vegetal?
Astăzi în prezentăm rețeta de pate de năut cu legume prăjite.
Pate de năut cu legume prăjite - acesta este cel mai bun mod pentru a face pate vegan, gustos și cu o textura perfectă.
Becca Heyes, un blogger vegetarian, spune că "ori de câte ori am resturi de legume, încerc să le refolosesc într-un fel sau altul. Pentru mine, resturile de legume prăjite vor duce acum pentru totdeauna la pateul de năut cu legume prăjite!"
"Năutul și nucile oferă o bază grozavă de pateu, iar apoi puteți adăuga aromele care vă plac. Am pus cât de multe legume prăjite mi-au încăput. Rezultatul a fost absolut uimitor - obțineți toate aromele legumelor prăjite (ușor dulci, ușor pământii), într-un format perfect tartinabil.
Eu mi-am servit pateul de legume prăjite cu pâine pentru înmuiat, dar ați putea folosi și bețișoare vegetariene sau ați putea să-l serviți cu triunghiuri de pâine prăjită. Acest pateu vegan de năut ar fi un aperitiv rapid grozav de preparat și atunci când aveți prieteni în vizită, pe care îl puteți servi cu niște vin!", spune Becca.
Năutul este bogat în proteine, are un conținut ridicat de fibre ce ajută la reglarea digestiei, prevenind constipația și promovând sănătatea colonului.
Năutul este o sursă bună de fier, esențial pentru prevenirea anemiei și pentru menținerea nivelului de energie. În plus, consumul de năut poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol datorită fibrelor solubile, ceea ce sprijină sănătatea cardiovasculară.
Mai mult, datorită valorii glicemice scăzute, năutul poate ajuta la menținerea nivelurilor stabile de zahăr în sânge, fiind benefic pentru persoanele cu diabet.
Năutul conține antioxidanți, vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor cronice.
Pate de năut cu legume prăjite, rețetă
Pate de năut cu legume prăjite - Ingrediente
- 40 g nuci
- 100 g năut fiert (conservă)
- 300 g resturi de legume prăjite - "Am folosit un amestec de morcovi, ardei roșii și galbeni, ciuperci, ceapă și cartofi dulci", spune Becca
- 1 lingură pesto de busuioc
- aproximativ 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Pate de năut cu legume prăjite - mod de preparare
1. Se adaugă nucile și năutul într-un robot de bucătărie și se mixează până se formează o pastă groasă.
2. Se adaugă legumele și pesto și se mixează din nou până la omogenizare.
3. Ajustați grosimea pateului cu cât ulei de măsline extravirgin aveți nevoie. Când are consistența dorită, îl puteți consuma. Poftă bună!
-
-
-
-
-
Cele mai bune nuanțe de păr care ascund firele albe26.10.2025, 11:51
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
