
Vă prezentăm o rețetă de maioneză de post, pe care o puteți prepara în fiecare zi, datorită faptului că se pregătește rapid. Sigur aveți aceste ingrediente în cămara...
Postul Paștelui este unul care poate părea dificil, mai ales pentru persoanele care mănâncă, de regulă, foarte multe produse de origine animală. Astfel, avem nevoie de alternative pentru multe dintre preparatele acestea. Astăzi, vă prezentăm o rețetă delicioasă de maioneză de post, care va ieși garantat așa cum trebuie.
foto: Freepik
Rețetă de maioneză de post
Ingrediente:
- 2 linguri de muștar
- 150ml lapte vegetal (de migdale, de ovăz)
- 300ml ulei de floarea soarelui (sau de avocado)
- sare, după gust
Pentru alte arome, puteți folosi și usturoi, avocado, lămâie sau portocală.
Mod de preparare:
În bolul unui robot de bucătărie, punem toate ingredientele și îl lăsăm apoi să le mixeze, până se formează un sos omogen, cremos, mătăsos, exact cum este o maioneză cu ou.
Dacă doriți să pregătiți maioneza de post ”la mână”, elementul secret este mișcarea foarte rapidă, pentru a facilita procesul.
Acest sos este potrivit pentru diverse preparate, de la cartofi prăjiți, până la shaorma, wrap, salate și alte mâncăruri sărate. Unul dintre avantajele acestei rețete este faptul că se pregătește în mai puțin de 5 minute. Spor la gătit!
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-