Ți se îngrășă părul rapid? Iată unde greșești cu rutina de spălare
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Alimentele nesănătoase produc inflamație în organism. De asemenea, băuturile dulci, fie cu zahăr, fie cu îndulcitori artificiali, au același efect: cresc riscul de boli cardiovasculare, arată un nou...
Două studii recente au scos în evidență modul în care alimentele și băuturile inflamatorii pot influența riscul bolilor de inimă.
Un studiu, publicat în Journal of the American College of Cardiology, a analizat impactul dietelor cu efect inflamator ridicat sau scăzut la 210.000 de persoane care nu aveau boli de inimă la începutul studiului.
Dietele puternic inflamatorii au fost definite ca fiind cele cu mai multă carne roșie, prelucrată și cu organe; carbohidrați rafinați; și băuturi îndulcite.
În schimb, dietele antiinflamatoare subliniază legumele cu frunze verzi (varză, spanac), legumele galbene închise și portocalii (ardei galbeni, morcovi), cerealele integrale, fructele, ceaiul, cafeaua și cantitățile moderate de vin roșu.
Obiceiurile alimentare ale participanților au fost înregistrate la fiecare patru ani, timp de până la 32 de ani.
Cei care au urmat o dietă cu conținut inflamator ridicat au ajuns la un risc cu 38% mai mare de boli de inimă și cu 28% cu un risc mai mare de accident vascular cerebral decât cei care au urmat o dietă cu potențial inflamator scăzut.
Al doilea studiu, publicat în același jurnal, a analizat modul în care băuturile cu îndulcitori artificiali și băuturile cu zahăr au afectat sănătatea inimii la aproape 105.000 de persoane.
Cercetătorii au descoperit că cei care au băut, în medie, aproximativ 3/4 cană sau mai mult pe zi, fie cu băuturi zaharate, fie cu îndulcitori artificiali, au prezentat un risc mai mare de boli de inimă decât cei care au consumat puțină sau nici una dintre aceste băuturi.
De asemenea, nu a existat nicio diferență de risc între cele două tipuri de băuturi. Acest lucru sugerează că chiar și așa-numitele băuturi sănătoase, cum ar fi sodă dietetică sau suc de fructe, sunt dăunătoare, dacă sunt consumate în mod regulat.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.