
Apa de ghimbir este una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, implicit kilogramele în plus.
Cum se prepară apa de ghimbir
Ingrediente
1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)
2 lămâi
4 linguri miere (opţional)
Fierbe apă într-o oală, adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi. Lasă să fiarbă 10 minute, la foc mic, apoi dă oală deoparte, la răcit. Strecoară băutura, adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine .
Consumă zilnic, timp de șapte zile.
Apa de ghimbir - beneficii
Reduce inflamația
Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator, potrivit acestui studiu.
Are rol antioxidant
Proprietățile antioxidante ale ghimbirului pot ajuta la prevenirea: bolilor de inimă, bolilor neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Alzheimer și Huntington, cancerului.
Echilibrează zahărul din sânge
Un studiu a constatat că ghimbirul a îmbunătățit glicemia persoanelor cu diabet zaharat. Acesta și alte descoperiri arată că ghimbirul poate ajuta la tratarea problemelor de sănătate cauzate de diabetul cronic.
Favorizează arderea rapidă a grăsimilor
Ghimbirul activează metabolismul și menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-