Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. 5 variante la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. 5 variante la care nu te-ai fi gândit niciodată!
Ouăle sunt unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătărie. Nu numai că sunt o sursă de proteine, dar sunt și capabile să ofere textură și aromă preparatelor. Atât în rețetele de patiserie, cât și în cele sărate, ouăle sunt iubite de orice gospodină. Cu toate acestea, există persoane care au alergie la acest aliment.
Motive pentru a înlocui ouăle în rețete
Ouăle pot cauza probleme digestive și alergii. Persoanele care au o reacție autoimună la ouă pot suferi un șoc anafilactic, punându-și sănătatea în pericol.
În paralel, există persoane care au probleme digestive sau balonare după consumul de ouă. Acest lucru se datorează faptului că un aport ridicat de proteine crește producția de gaze în intestin, provocând disconfort abdominal.
De ce se folosesc ouăle în rețete?
În primul rând, acest aliment îmbunătățește textura preparatelor. În al doilea rând, oul este bogat în proteine și vitamina D. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că oul conține în interiorul său anumite lipide necesare bunei funcționări a organismului. În ciuda faptului că acestea sunt saturate, în prezent s-a demonstrat că nu prezintă pericole pentru sănătate, așa cum se credea în alte timpuri.
Înlocuitori pentru ouă în rețete
1. Piure de mere
Cu acest ingredient vei putea compacta ingredientele care alcătuiesc o rețetă. Deși nu are proteine sau vitamina D, piureul de mere vine la pachet cu pectină și antioxidanți. Pentru a înlocui un ou, folosește un sfert de cană din acest piure (care se face gătind merele în tigaie și apoi zdrobindu-le în blender).
2. Piure de banane
Este un substitut optim pentru rețetele de patiserie.
Reține că ar trebui să utilizezi un sfert de cană din acest piure pentru a înlocui un ou. Pregătirea sa este foarte simplă; trebuie doar să strivești bananele până când se formează o pastă groasă.
3. Iaurt
Iaurtul reușește să adauge preparatelor tale o aromă în plus și o textură plăcută. Mai mult, este un ingredient care conține și proteine , precum și micronutrienți și lipide saturate.
Optează pentru untul fără zahăr, pentru a nu modifica valoarea nutrițională a preparatului rezultat. Pentru fiecare ou, folosește 60 de grame de iaurt.
4. Unt de nuci
Din comerț sau preparat acasă, untul de nuci înlocuiește cu succes ouăle în rețetele tale. Folosește 60 de grame de unt pentru a înlocui un ou.
5. Agar agar
Acest ingredient se remarcă prin faptul că nu prezintă o aromă caracteristică, deci nu va modifica gustul preparatului. Cu toate acestea, este capabil să îmbunătățească textura rețetei.
Pașii sunt foarte simpli. Dizolvă 9 grame de agar agar în 15 mililitri de apă. Cu această cantitate vei înlocui un ou.
-
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
Ce este botulismul, "boala care paralizează nervii". Ce se poate întâmpla dacă vrei botox ieftin
De ce să NU îți mai prinzi părul în coadă. Boala greu de tratat pe care o provoacă acest obicei
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Bisfenolul A, "otrava invizibilă" din casa ta. Dacă folosești aceste produse, oprește-te acum! Atacă toate organele
Ai barbă? S-ar putea să ai mai multă mizerie și mai mulți microbi decât un câine!
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
De ce să nu te speli pe cap cu 2–3 zile înainte de vopsire. Sfaturi pentru o culoare perfectă și un scalp sănătos
Dacă folosești produse cosmetice, trebuie să știi asta! Atenție la HEMA. Florin Buicu: Testați pe o porțiune mică de piele
Cum să speli corect lenjeria intimă. Ghidul complet pentru o îngrijire adecvată
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
De ce îți crapă călcâiele. Greșeala ASTA îți distruge tălpile. Crema banală pe care trebuie să o folosești
De ce să-ți pui coajă de banană pe față timp de 7 zile
Zahărul și sănătatea pielii: semne vizibile ale daunelor cauzate de zahăr. Cum afectează colagenul și elastina
Ce se întâmplă dacă îți vopsești părul când ești la menstruație. Impactul hormonal asupra culorii părului
Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Apa micelară - trebuie clătită sau nu? Adevărul dermatologilor. Ai folosit-o greșit până acum!
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Părul cărunt poate fi inversat în 2 săptămâni. Trucul banal care te poate scăpa de părul alb
Cade părul de la stres? Adevărul științific pe care nu l-a spus nimeni. Ce se întâmplă, de fapt, în corp
Masajul, dincolo de beneficiile relaxante. Are impact asupra longevității
Această activitate relaxantă îți oferă o stare de bine și îți prelungește viața.
Fă asta în fiecare dimineață! 8 obiceiuri care îți schimbă complet ziua
Ochelarii de soare și sănătatea oculară: Mituri și adevăruri
Cum se folosește, de fapt, piatra ponce. Ce nu știai despre ea
Cum să scapi de praf pentru totdeauna! Trucul pe care menajerele îl țin secret
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Cele mai frecvente probleme ale părului și cum pot fi gestionate
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.