
Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătărie, pentru prepararea diferitelor rețete. În plus, acest aliment are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru reducerea...
Utilizarea acestui aliment în bucătărie poate fi o adevărată durere de cap și nu pentru că este greu de tăiat, ci din cauza mirosului său puternic. Când toci usturoiul pentru a face orice fel de mâncare, mirosul său persistă ore întregi pe degete, chiar și după spălarea temeinică a mâinilor cu săpun.
Bucătarul spaniol Javier Peña are un truc pentru a elimina acest miros enervant: de îndată ce ai tocat usturoiul, spală-te pe mâini cu multă apă rece. Metodă consta în a nu freca mâinile, pentru că altfel mirosul ajunge pe degete.
Aquí va otro truco para que no se te quede el olor a ajo en las manos. Que luego cuesta mucho para que se vaya ???????? #CocinaAlPunto pic.twitter.com/sDzm11sVfg
— Cocina RTVE (@CocinaRTVE) August 17, 2020
Alte metode de combatere a mirosului de usturoi
Un alt truc poate fi utilizarea unor produse care au o aromă mai puternică decât usturoiul. Frecarea degetelor cu pătrunjel proaspăt, zaț de cafea sau lămâie poate ajuta la îndepărtarea mirosului neplăcut de usturoi.
Citește și Cum să prepari un insecticid bio cu usturoi. Metodă simplă și 100% ecologică
De asemenea, poate fi foarte util să pui puțină sare pe palma mâinii și să dai drumul la robinet astfel încât apa rece să creeze o pastă cu care să exfoliezi pielea, sarea va absorbi mirosul de usturoi.
La fel, apa de gură, un produs ușor de găsit în orice supermarket, poate fi un mare aliat pentru a neutraliza mirosul de usturoi de pe degete.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-