
Uleiul de migdale este un foarte bun emolient și este folosit adesea pentru calmarea tenului sau hidratarea scalpului.
Uleiul de migdale este un remediu casnic excelent pentru problemele tenului. Asta pentru că migdalele conțin grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale, toate fiind excelente nu numai pentru sistemul intern, ci și pentru cel extern.
Uleiul derivat din acest fruct uscat ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și a părului, oferindu-i o strălucire suplă și făcând firul de păr din nou gros și plin de viață.
Iată câteva dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale acestui ulei.
Ulei de migdale pentru piele:
- Calmează pielea uscată
Zone precum coatele și genunchii arată uneori ponosite, deoarece pielea din acele zone este extrem de uscată. Pentru a stimula hidratarea și a ajuta la păstrarea umezelii, vitamina E prezentă în uleiul de migdale ajută la netezirea zonei și calmează pielea.
- Reduce cicatricile și vergeturile
Femeile însărcinate sunt deseori sfătuite să-și maseze vergeturile cu ulei de migdale, deoarece se știe că le estompează în timp. Aplicarea regulată a uleiului de migdale pe cicatrici și urme de acnee ajută, de asemenea, să scăpați de ele.
- Reduce umflăturile
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, se știe că uleiul de migdale, masat sub ochi, reduce umflăturile. De asemenea, conține retinol care ajută la calmarea pielii de sub ochi și la reducerea ridurilor care se formează, de asemenea!
Ulei de migdale pentru păr:
- Favorizează creșterea părului
Unul dintre ingredientele esențiale din uleiul de migdale este biotina, care este adesea prescrisă persoanelor care se luptă cu căderea părului, subțierea părului etc.
Aplicarea regulată și masajul uleiului de migdale pe scalp ajută la îngroșarea părului în timp.
- Calmează mâncărimea scalpului
Așa cum se întâmplă cu pielea, uleiul de migdale își face drum prin scalp și îl calmează, sporind în același timp umiditatea și hidratarea. Aplicarea uleiului de migdale și masarea acestuia pe pielea capului ajută la reducerea mătreții și a mâncărimilor, în timp.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-