Locurile la ATI în spitalele COVID, aproape epuizate. Pacienții, transferați de la un spital la altul

Angela Sabău |
Data publicării:
Spitalul Județean Piatra Neamț    Foto: facebook.com/sjuneamt
Spitalul Județean Piatra Neamț Foto: facebook.com/sjuneamt

Spitalul Neamț a anunțat, la scurt timp după cel din Timișoara, că nu mai are locuri în ATI, iar pacienții bolnavi de COVID-19 nu mai au acces la îngrijirea specifică. 

 

 

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în ATI nu mai era, marți, niciun loc  liber. În secțiile destinate pacienţilor bolnavi de COVID-19 mai erau doar 37 de locuri, dintre care 15 sunt destinate celor care au şi patologii asociate.
"Secția ATI destinată pacienților bolnavi de COVID-19 este ocupată în întregime, cinci pacienți sunt ventilați mecanic, trei sunt conectați la oxigen și patru sunt neventilați.În saloanele destinate pacienților care sunt suspecți și care așteaptă rezultatul testelor se află 48 de persoane.", arată mesajul postat pagina de Facebook a Spitalului.”
„Astăzi, 10 noiembrie, în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 402 pacienți confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus - COVID 19, dintre care trei prezintă forme ușoare și 387 au forme medii ale bolii”, se mai arată pe pagina de Facebook a spitalului

Situația este gravă și în Timișoara, acolo unde medicul Virgil Musta a anunțat că 6 bolnavi de COVID-19 au murit pentru că nu au putut beneficia de îngrijire specifică secției ATI.

Într-o intervenție în direct la Antena3, Dorel Săndesc, șeful Asociației ATI în România, a dezmințit declarațiile medicului Musta:

"Pacienții critici COVID au găsit locuri în secțiile ATI prin transferuri atunci când în zonă nu s-au mai găsit locuri. Nu putem spune că pentru acei pacienți nu a fost niciun loc. Și de asemenea, nu putem spune că toți pacienții care nu decedează în ATI, decedează pentru că nu sunt în ATI. Pacienții mai decedează și în alte secții. Se întâmplă mai ales în această patologie, dar și în alte patologii, o agravare bruscă, care duce la stop cardiac.

Nu putem să facem o legătură automată între faptul că au făcut stop cardiac și că nu a fost loc în ATI." a precizat acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel