LOFLAZEPAT DE ETIL - prospect

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

LOFLAZEPAT DE ETIL – prospect. Acțiune: Benzodiazepină cu efect anxiolitic, sedativ-hipnotic, anticonvulsivant, miorelaxant; agonist al receptorilor GABA-A postsinaptici, cu creșterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală și inhibiție SNC.

LOFLAZEPAT DE ETIL – prospect:

Denumire comercială: VICTAN 

Forma: Comprimate

Indicații: Trat. simptomatic al manifestărilor anxioase severe sau invalidante. Prevenire și trat. în delirium tremens și alte manifestări ale sindromului de abstinență la alcool etilic.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Insuficiență respiratorie severă. Sindrom de apnee în somn. IH severă, acută sau cronică (risc de apariție a encefalopatiei). Miastenia gravis. Sarcina și alăptarea.

Atenție!: Dezvoltă toleranță și dependență; trat. nu se întrerupe brusc, pentru a evita declanșarea sindromului de abstinență.

Reacții Adverse: Tulburări psihice sau ale sistemului nervos: amnezie anterogradă care poate apare chiar la doze terapeutice, riscul crescând proporțional cu doza; tulburări de comportament, iritabilitate, agresivitate, agitație; dependență fizică și psihică, chiar la doze terapeutice, cu sindrom de abstinență sau de rebound la întreruperea tratamentului; senzație ebrioasă, cefalee, ataxie; stare de confuzie, scăderea vigilenței, somnolență (în special la subiecți în vârstă); modificări ale libidoului. Afecțiuni cutanate și ale țesutului subcutanat: erupții cutanate pruriginoase sau nonpruriginoase. Tulburări generale: hipotonie musculară, astenie; diplopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy