Lovitură de la Bruxelles pentru micii fermieri din România. Carmen Avram: N-am crezut că se poate așa ceva

Adisa Codruț / 21 oct 2020 / 15:17
Culturi  FOTO: pixabay
Culturi FOTO: pixabay

Europarlamentarul Carmen Avram declară, pentru DC News, că nu se aștepta ca lucrurile să se schimbe peste noapte în Parlamentul European când vine vorba de amendamente legislative.

Europarlamentarul români Carmen Avram, mărturisește un episod trăit în Parlamentul European care a surprins-o neplăcut. 

”N-am crezut că se poate trăi așa ceva în Parlamentul European, dar tot ce se întâmplă arată cât de mari sunt mizele și mă întreb dacă acolo, în vârful politicii din România, este cineva care înțelege cât de gravă este ceea ce se întâmplă și dacă ia măsuri. Pe măsură ce se apropie finalul săptămânii de plen, se încing spiritele foarte tare și lucrurile se schimbă peste noapte. În principiu, când ai un dosar, îl negociezi o vreme, se ajunge la un compromis, compromisul intră în Parlament și se votează sau nu. În momentul acesta, amendamentele au fost puse pe ultimul metru în așa fel încât să nu poată exista neapărat o reacție.

(...) este cu plata subvențiilor pentru fermierii europeni și implicit, fermierii români. Noi aveam un document care era agreat și votat în Comisia de agricultură, ce prevedea o plafonare la 100.000, plafonare voluntară, cu o plată redistributivă către fermieri de 10% și cu decontarea salariilor de 50% în cazul fermierilor.  Ne-am trezit cu un amendament care brusc plafona la 60.000, o pierdere de 40.000, un amendament depus foarte-foarte târziu, nu s-a mai putut discuta”, afirmă europarlamentarul.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy