Lumina albastră-violet, marele dușman al ochilor tăi. Cum îți protejezi ochii de ea

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Aplicație logopedie
Aplicație logopedie

Elena Cristescu, manager OPTICRIS explică, pentrru DC News și DC Medical, cât de periculoasă este lumina albastră-violet.

Elena Cristescu, manager OPTICRIS, a detaliat pentru DC News și DC Medical efectele dăunătoare asupra ochiului ale luminii albastru-violet. Această lumină, percepută de retină, există în medii închise și deschise.

”Mai există radiațiile UV care sunt în interior, cât și în exterior. Ochiul trebuie protejat atât de radiațiile UV, cât și de lumina albastru-violet.

Mai există reflexiile pe lentilă. Reflexia luminii este între 8 și 4%, tratamentele performante elimină aceste reflexii până la 0,5%. Cei care lucrează 8-10-12 ore cu diverse ecrane - telefon, tabletă - acum există o nouă inovație după zeci de ani de cercetare, o lentilă monofocală care reduce oboseala (n. r. ochiului) pentru că are două centre optice optimizate. Această lentilă este o inovație tehnologică ce a intrat pe piață acum 3,5 ani. Noi, încetul cu încetul, am înlocuit lentila monofocală standard cu această lentilă. Ea are două centre optice, două zone optimizate. Această lentilă este specializată pentru munca în fața ecranelor. S-a optimizat și vederea de aproape. Aceeași dioptrie pe toată suprafața lentilei, dar ai două zone optimizate, fără aberații sferice, ceea ce este incredibil. Ai optimizată și zona de distanță.

Materialul din care este făcută lentila este un material special care are molecule care filtrează această lumină albastră-violet dăunătoare. Ce face această lumina albastră-violet? Distruge celulele retinei. Pe termen lung, ai degenerescență maculară. Pe termen scurt, ai vedere în ceață, oftalmii, inflamații. Iar pe termen lung, ochiul tău îmbătrânește și ai degenerescență maculară. Obligatoriu, ochiul trebuie protejat cu acest material”, explică managerul OPTICRIS, Elena Cristescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel