Luna în care te-ai născut, impact asupra sănătății. Dacă ești născut în luna ASTA, ești ferit de anumite boli

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
luna - FOTO: Freepik@BillionPhotos
luna - FOTO: Freepik@BillionPhotos

Medicii au făcut o asociere între luna nașterii și probabilitatea de a dezvolta anumite boli. Care este, de fapt, explicația medicală, deoarece există una absolut argumentată.

Un nou studiu publicat în British Medical Journal atrage atenția asupra unei descoperiri surprinzătoare: copiii născuți într-o anumită lună a anului par să aibă un avantaj în fața gripei.

Conform cercetărilor realizate de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Harvard, cei născuți în luna octombrie prezintă cele mai scăzute șanse de a contracta gripa, în comparație cu cei născuți în alte luni. Acest fenomen pare să fie asociat nu doar cu momentul nașterii, ci și cu oportunitatea de a fi vaccinați în timp util.

Analizând datele a peste 800.000 de copii, cercetătorii au descoperit că luna de naștere influențează atât rata vaccinării împotriva gripei, cât și probabilitatea de a fi diagnosticați cu această afecțiune. Aceste constatări ar putea avea repercusiuni importante asupra programelor de vaccinare și a politicilor de sănătate publică, subliniind importanța momentului potrivit pentru imunizare împotriva gripei.

Vezi și: Semnul cancerului de colon care apare pe față. Indiciul simplu care face diferența dintre viață și moarte

Persoanele născute în luna OCTOMBRIE, ferite de răceli

Vaccin - FOTO: Freepik

Ca parte a studiului, echipa a analizat cererile de asigurare de sănătate pentru a identifica peste 800.000 de copii cu vârste cuprinse între doi și cinci ani care au fost vaccinați împotriva gripei între 1 august și 31 ianuarie, în perioada 2011-2018.

Apoi, au analizat ratele de diagnosticare a gripei în rândul acestor copii în funcție de luna nașterii. S-a constatat că în luna octombrie este cea mai mare adresabilitate pentru vaccinare și, în plus, copiii născuți în octombrie au avut cea mai mică rată de diagnosticare a gripei, potrivit Express.

Rata medie de diagnosticare a gripei pe parcursul sezoanelor de gripă a fost de 2,7% pentru copiii născuți în octombrie. Pentru comparație, rata pentru copiii născuți în august a fost de 3%, iar pentru cei născuți în decembrie a fost de 2,9%.

Cercetătorii au concluzionat că luna nașterii este asociată atât cu momentul vaccinării împotriva gripei, cât și cu probabilitatea unui diagnostic de gripă.

"Descoperirile noastre sugerează că intervențiile de sănătate publică din SUA axate pe vaccinarea copiilor mici în octombrie ar putea oferi cea mai bună protecție în sezoanele de gripă tipice. Descoperirile studiului sunt conforme cu recomandările actuale care promovează vaccinarea în octombrie", au notat cercetătorii.

Vezi și: Fructul care te ajută să ai un somn odihnitor. Cu cât timp înainte de culcare trebuie consumat

Gripa, simptome

Simptomele gripei pot apărea rapid și pot include:

- Temperatură ridicată

- Durere generalizată

- Senzație de oboseală, epuizare

- Tuse uscată

- Dureri de gât

- Dureri de cap

- Dificultăți în a dormi

- Pierderea poftei de mâncare

- Diaree sau dureri abdominale

- Senzatie de greață și vărsături.

Astfel, potrivit studiului, luna nașterii pare să influențeze nu doar predispoziția la gripă, ci și eficacitatea vaccinării împotriva acestei afecțiuni. Identificarea acestui factor asociat cu riscul de gripă poate oferi oportunități pentru optimizarea calendarului de vaccinare și pentru creșterea eficacității măsurilor de prevenție și control al bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel