Fructul care te ajută să ai un somn odihnitor. Cu cât timp înainte de culcare trebuie consumat

Monika Baciu |
Data publicării:
bananele - FOTO: Freepik
bananele - FOTO: Freepik

Acest fruct te poate ajuta să ai un somn odihnitor. Există însă un aspect de care trebuie să ții cont atunci când le consumi.

Ceea ce mâncăm poate avea un impact direct asupra somnului. Un fruct ne poate ajuta să avem un somn odihnitor. Descoperirile recente sugerează că anumite alegeri alimentare pot influența în mod semnificativ calitatea somnului pe care o experimentăm.

Dincolo de obiceiurile clasice de somn, cum ar fi evitarea cafelei înainte de culcare sau crearea unei atmosfere relaxante în dormitor, există anumite alimente care pot ajuta la inducerea unui somn odihnitor. Una dintre acestea este o sursă de nutrienți surprinzătoare, care, conform experților, ar putea fi un element esențial în rutina ta de seară pentru un somn mai bun.

Bananelele ajută să avem un somn odihnitor

Există multe motive pentru a mânca banane înainte de culcare sau pe parcursul zilei. Acestea sunt pline de nutrienți benefici și ar putea să vă ajute să obțineți odihna de care aveți nevoie.

Melatonina este strâns asociată cu somnul și se găsește în multe ajutoare de somn. Acest hormon apare natural în corp și este legat de ritmul circadian.

Nivelurile de melatonină sunt scăzute în timpul părților mai devreme ale zilei și cresc treptat pe măsură ce se apropie de ora culcării. Pe măsură ce nivelurile de melatonină cresc, acest lucru semnalează corpului că este timpul să dormim.

Cercetările sugerează că administrarea de melatonină ar putea scădea ușor timpul necesar pentru a adormi la persoanele cu insomnie, dar este important de remarcat că nu există dovezi care să arate că îmbunătățește calitatea somnului sau ajută la obținerea unui somn mai lung, potrivit Live Strong.

Melatonina poate fi utilă pentru persoanele cu tulburări ale ritmului circadian. În timp ce suplimentele de melatonină ar putea ajuta, există alte modalități de a crește nivelurile de melatonină fără a vă baza pe suplimentare. Un truc - mâncați banane înainte de culcare.

Consumul de fructe tropicale, cum ar fi bananele, este asociat cu creșterea nivelurilor de melatonină, potrivit unui studiu din august 2013 publicat în Journal of Pineal Research. Cercetătorii au descoperit că nivelurile de melatonină au fost cele mai ridicate aproximativ 2 ore după ce au mâncat ananas, portocale și banane.

Vezi și: Alimentele care sunt dăunătoare pentru fiecare parte a corpului. Responsabile de apariția a 32 de boli. Le consumăm de mai multe ori pe zi

Bananele, bogate în minerale care promovează somnul

Banane - FOTO: Freepik

Bananele sunt cunoscute pentru a fi impresionant de bogate în potasiu. Acesta și magneziul din banane ne pot ajuta să ne odihnim mai bine.

"Bananele conțin minerale precum magneziu și potasiu, care pot ambele să vă ajute să dormiți. Magneziul crește producția noastră naturală de melatonină, iar potasiul reduce crampele musculare, o problemă comună care poate afecta somnul", spune Carleara Weiss, PhD, RN, o asistentă care se specializează în medicina comportamentală a somnului.

O banană de dimensiuni medii oferă 9% din valoarea zilnică (DV) pentru potasiu și 8% DV pentru magneziu, conform USDA.

Vezi și: Peste 1 MILION de zile de concedii medicale în doar 1 AN. Lista celor 100 de medici care au dat cele mai multe concedii medicale. CAS Cluj, pe primul loc

Bananale conțin triptofan

Weiss explică faptul că bananele sunt o sursă de triptofan, un aminoacid care este transformat în serotonină, care este un precursor al melatoninei, hormonul somnului.

Cercetările mai vechi sugerează că o doză de 1 gram de triptofan administrată cu 45 de minute înainte de culcare ar putea ajuta persoanele cu insomnie ușoară și cele care au nevoie de mai mult timp pentru a adormi să doarmă mai repede, conform unei recenzii din martie 2003 publicată în Journal of Psychiatry and Neuroscience.

Alimentele care conțin triptofan pot acționa ca sedative naturale și vă pot ajuta să vă relaxați, conform Asociației Americane a Somnului.

Vezi și: De ce să mănânci broccoli crud. 7 motive care te vor surprinde

Care este momentul potrivit pentru a consuma banane

Consumul bananelor înainte de culcare poate fi soluția simplă, delicioasă și nutritivă pentru problemele dvs. de somn, dar trebuie să le mâncați la momentul potrivit.

"Ar trebui să evitați să consumați prea multe calorii înainte de culcare, așa că luați în considerare să mâncați banana cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare", sfătuiește Weiss.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel