De ce să mănânci broccoli crud. 7 motive care te vor surprinde

Broccoli este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali și substanțe antioxidante.
Este o legumă cruciferă, cum ar fi kale, conopidă și varză de Bruxelles. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Broccoli este cunoscut nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Broccoli este bogat în fibre insolubile și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. Acesta poate conține, de asemenea, compuși care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.
Broccoli este cunoscut pentru varietatea sa de beneficii pentru sănătate. Legumele crucifere sunt bogate în fibre și foarte scăzute în calorii. Broccoli este plin de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti, inclusiv:
Vitamine: Vitaminele A, C, E și K au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imune și sănătatea oaselor.
Minerale: Calciul, fierul și potasiul ajută la dezvoltarea oaselor și la sănătatea musculară.
Antioxidanti: Vitaminele C și E, beta-carotenul și flavonoidele protejează celulele de daune.
Compuși bioactivi: Glucozinolații și sulforafanul au efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.
Fibră: Fibrele insolubile ajută la digestie.
Valori nutriționale pentru o singură porție de broccoli
O singură porție de broccoli crud (aproximativ 1 ceașcă) conține:
24 calorii
2 grame (g) de proteine
2 g de fibre
0 g de grăsime
35 miligrame (mg) de calciu
0,5 mg de fier
230 mg de potasiu
16 mg de magneziu
40 mg de vitamina C
49 mg de acid folic
78 mg de vitamina K
Care sunt beneficiile consumului de broccoli crud?
Există mai multe beneficii pentru sănătate ale broccoli la dieta ta. Broccoli crud este ambalat cu substanțe nutritive sănătoase pentru a proteja împotriva infecțiilor, afecțiunilor cronice, anumitor tipuri de cancer și bolilor de inima.
Reduce inflamația
Broccoli conține antioxidanți, care neutralizează deteriorarea celulelor din organism. Acest lucru ajută la scăderea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice. Antioxidanții găsiți în broccoli pot, de asemenea, să reducă riscul anumitor tipuri de cancer.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Datorită efectelor sale antiinflamatorii, broccoli vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Fibrele și potasiul din broccoli s-au dovedit a reduce riscul bolilor de inimă prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
Stimulează sănătatea oaselor
Broccoli este bogat în calciu, care este necesar pentru oase puternice. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este necesară pentru a vă ajuta oasele să absoarbă și să utilizeze calciul. O dietă bogată în calciu și vitamina K poate ajuta la scăderea riscului de osteoporoză.
Este antioxidant
Broccoli este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Antioxidanții pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.
Ajută la îmbunătățirea digestiei
Fibrele din broccoli susțin sănătatea sistemului digestiv. Acestea pot ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.
Reglează zahărul din sânge
În plus față de îmbunătățirea digestiei, o dietă bogată în fibre poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.
Un studiu a constatat că persoanele care au luat un supliment regulat de broccoli au prezentat, de asemenea, niveluri scăzute de trigliceride și colesterol lipoproteic cu densitate scăzută (LDL).
Piele strălucitoare
În plus față de îmbunătățirea sănătății și prevenirea bolilor, broccoli poate adăuga, de asemenea, o strălucire pielii. Este bogat în vitamina C, care este necesară pentru a produce colagen, o proteină care este blocul de construcție al celulelor pielii. Poate preveni deteriorarea pielii și poate îmbunătăți aspectul ridurilor.
Este important să incluzi broccoli într-o alimentație echilibrată pentru a beneficia de aceste proprietăți și pentru a promova sănătatea generală.
Poți adăuga broccoli la salate, supe, stir-fry-uri sau îl poți consuma crud ca gustare sănătoasă.
Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din ea, bucurați-vă de broccoli crud sau aburit. Pentru a pompa aroma, încercați să o aruncați cu ulei de măsline, sare și piper.
-
-
Antidepresivele, efecte secundare22.10.2025, 20:11
-
Finanțarea spitalelor, modificată. Horațiu Moldovan (CNAS), precizări22.10.2025, 18:30
-
-
Cancerul, diagnosticat tardiv22.10.2025, 17:19
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.