De ce să mănânci broccoli crud. 7 motive care te vor surprinde

Broccoli este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali și substanțe antioxidante.
Este o legumă cruciferă, cum ar fi kale, conopidă și varză de Bruxelles. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Broccoli este cunoscut nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Broccoli este bogat în fibre insolubile și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. Acesta poate conține, de asemenea, compuși care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.
Broccoli este cunoscut pentru varietatea sa de beneficii pentru sănătate. Legumele crucifere sunt bogate în fibre și foarte scăzute în calorii. Broccoli este plin de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti, inclusiv:
Vitamine: Vitaminele A, C, E și K au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imune și sănătatea oaselor.
Minerale: Calciul, fierul și potasiul ajută la dezvoltarea oaselor și la sănătatea musculară.
Antioxidanti: Vitaminele C și E, beta-carotenul și flavonoidele protejează celulele de daune.
Compuși bioactivi: Glucozinolații și sulforafanul au efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.
Fibră: Fibrele insolubile ajută la digestie.
Valori nutriționale pentru o singură porție de broccoli
O singură porție de broccoli crud (aproximativ 1 ceașcă) conține:
24 calorii
2 grame (g) de proteine
2 g de fibre
0 g de grăsime
35 miligrame (mg) de calciu
0,5 mg de fier
230 mg de potasiu
16 mg de magneziu
40 mg de vitamina C
49 mg de acid folic
78 mg de vitamina K
Care sunt beneficiile consumului de broccoli crud?
Există mai multe beneficii pentru sănătate ale broccoli la dieta ta. Broccoli crud este ambalat cu substanțe nutritive sănătoase pentru a proteja împotriva infecțiilor, afecțiunilor cronice, anumitor tipuri de cancer și bolilor de inima.
Reduce inflamația
Broccoli conține antioxidanți, care neutralizează deteriorarea celulelor din organism. Acest lucru ajută la scăderea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice. Antioxidanții găsiți în broccoli pot, de asemenea, să reducă riscul anumitor tipuri de cancer.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Datorită efectelor sale antiinflamatorii, broccoli vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Fibrele și potasiul din broccoli s-au dovedit a reduce riscul bolilor de inimă prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
Stimulează sănătatea oaselor
Broccoli este bogat în calciu, care este necesar pentru oase puternice. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este necesară pentru a vă ajuta oasele să absoarbă și să utilizeze calciul. O dietă bogată în calciu și vitamina K poate ajuta la scăderea riscului de osteoporoză.
Este antioxidant
Broccoli este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Antioxidanții pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.
Ajută la îmbunătățirea digestiei
Fibrele din broccoli susțin sănătatea sistemului digestiv. Acestea pot ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.
Reglează zahărul din sânge
În plus față de îmbunătățirea digestiei, o dietă bogată în fibre poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.
Un studiu a constatat că persoanele care au luat un supliment regulat de broccoli au prezentat, de asemenea, niveluri scăzute de trigliceride și colesterol lipoproteic cu densitate scăzută (LDL).
Piele strălucitoare
În plus față de îmbunătățirea sănătății și prevenirea bolilor, broccoli poate adăuga, de asemenea, o strălucire pielii. Este bogat în vitamina C, care este necesară pentru a produce colagen, o proteină care este blocul de construcție al celulelor pielii. Poate preveni deteriorarea pielii și poate îmbunătăți aspectul ridurilor.
Este important să incluzi broccoli într-o alimentație echilibrată pentru a beneficia de aceste proprietăți și pentru a promova sănătatea generală.
Poți adăuga broccoli la salate, supe, stir-fry-uri sau îl poți consuma crud ca gustare sănătoasă.
Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din ea, bucurați-vă de broccoli crud sau aburit. Pentru a pompa aroma, încercați să o aruncați cu ulei de măsline, sare și piper.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.