De ce să mănânci broccoli crud. 7 motive care te vor surprinde

Larisa Opait |
Data publicării:
Broccoli - Foto: Freepik @wirestock
Broccoli - Foto: Freepik @wirestock

Broccoli este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali și substanțe antioxidante.

Este o legumă cruciferă, cum ar fi kale, conopidă și varză de Bruxelles. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Broccoli este cunoscut nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Broccoli este bogat în fibre insolubile și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. Acesta poate conține, de asemenea, compuși care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer. 

Broccoli este cunoscut pentru varietatea sa de beneficii pentru sănătate. Legumele crucifere sunt bogate în fibre și foarte scăzute în calorii. Broccoli este plin de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti, inclusiv:

Vitamine: Vitaminele A, C, E și K au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imune și sănătatea oaselor.

Minerale: Calciul, fierul și potasiul ajută la dezvoltarea oaselor și la sănătatea musculară.

Antioxidanti: Vitaminele C și E, beta-carotenul și flavonoidele protejează celulele de daune.

Compuși bioactivi: Glucozinolații și sulforafanul au efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.

Fibră: Fibrele insolubile ajută la digestie.

Valori nutriționale pentru o singură porție de broccoli

O singură porție de broccoli crud (aproximativ 1 ceașcă) conține:

24 calorii

2 grame (g) de proteine

2 g de fibre

0 g de grăsime

35 miligrame (mg) de calciu

0,5 mg de fier

230 mg de potasiu

16 mg de magneziu

40 mg de vitamina C

49 mg de acid folic

78 mg de vitamina K

Care sunt beneficiile consumului de broccoli crud?

Există mai multe beneficii pentru sănătate ale broccoli la dieta ta. Broccoli crud este ambalat cu substanțe nutritive sănătoase pentru a proteja împotriva infecțiilor, afecțiunilor cronice, anumitor tipuri de cancer și bolilor de inima.

Reduce inflamația

Broccoli conține antioxidanți, care neutralizează deteriorarea celulelor din organism. Acest lucru ajută la scăderea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice. Antioxidanții găsiți în broccoli pot, de asemenea, să reducă riscul anumitor tipuri de cancer.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Datorită efectelor sale antiinflamatorii, broccoli vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Fibrele și potasiul din broccoli s-au dovedit a reduce riscul bolilor de inimă prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.

Stimulează sănătatea oaselor

Broccoli este bogat în calciu, care este necesar pentru oase puternice. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este necesară pentru a vă ajuta oasele să absoarbă și să utilizeze calciul. O dietă bogată în calciu și vitamina K poate ajuta la scăderea riscului de osteoporoză. 

Este antioxidant

Broccoli este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Antioxidanții pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Fibrele din broccoli susțin sănătatea sistemului digestiv. Acestea pot ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.

Reglează zahărul din sânge

În plus față de îmbunătățirea digestiei, o dietă bogată în fibre poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.  

Un studiu a constatat că persoanele care au luat un supliment regulat de broccoli au prezentat, de asemenea, niveluri scăzute de trigliceride și colesterol lipoproteic cu densitate scăzută (LDL). 

Piele strălucitoare

În plus față de îmbunătățirea sănătății și prevenirea bolilor, broccoli poate adăuga, de asemenea, o strălucire pielii. Este bogat în vitamina C, care este necesară pentru a produce colagen, o proteină care este blocul de construcție al celulelor pielii. Poate preveni deteriorarea pielii și poate îmbunătăți aspectul ridurilor.

Este important să incluzi broccoli într-o alimentație echilibrată pentru a beneficia de aceste proprietăți și pentru a promova sănătatea generală. 

Poți adăuga broccoli la salate, supe, stir-fry-uri sau îl poți consuma crud ca gustare sănătoasă. 

Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din ea, bucurați-vă de broccoli crud sau aburit. Pentru a pompa aroma, încercați să o aruncați cu ulei de măsline, sare și piper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel