Semnul cancerului de colon care apare pe față. Indiciul simplu care face diferența dintre viață și moarte

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer de colon - FOTO: Freepik
cancer de colon - FOTO: Freepik

Un semn care indică faptul că ai putea suferi de cancer de colon poate fi vizibil pe față.

Un simptom mai puțin cunoscut al cancerului de colon ar putea apărea pe față. Cancerul de colon nu prezintă mereu simptome, iar atunci când acestea apar pot fi ușor atribuite unor alte afecțiuni. Identificarea cancerului într-o etapă incipientă poate salva vieți, ceea ce plasează conștientizarea simptomelor în prim-plan.

Dr. Nikita Patel a explicat care este semnul cancerului de colon care poate să apară pe față. Medicul de familie a împărtășit că unul dintre simptomele mai puțin cunoscute ale cancerului de colon ar putea fi anemia, care apare atunci când sângele tău produce mai puține celule roșii sănătoase decât normalul.

Anemia poate fi declanșată atunci când cancerul de colon sângerează în tractul digestiv, determinând sângele să apară în scaunul. În timp, pierderea de sânge poate să se acumuleze și să declanșeze scăderea numărului de celule roșii din sânge, cunoscută și sub denumirea de anemie.

Cancerul de colon poate cauza și lipsa de fier în organism, ducând la această afecțiune.

Vezi și: Fructul care te ajută să ai un somn odihnitor. Cu cât timp înainte de culcare trebuie consumat

Anemia, semnul cancerului de colon, vizibilă pe față

Cancer de colon - FOTO: Freepik

Anemia se poate manifesta pe față și piele. Aceasta poate duce la paloare. De asemenea, este probabil să te simți foarte obosit și s-ar putea să experimentezi dificultăți de respirație și dureri de cap. Dacă experimentezi oricare dintre aceste simptome, este important să vorbești cu medicul tău de familie.

Medicul a împărtășit și alte simptome ale cancerului de colon, și anume:

- Schimbarea inexplicabilă a obiceiului intestinal

- Sânge în scaun

Vezi și: Peste 1 MILION de zile de concedii medicale în doar 1 AN. Lista celor 100 de medici care au dat cele mai multe concedii medicale. CAS Cluj, pe primul loc

- Pierderea inexplicabilă a poftei de mâncare

- Pierdere inexplicabilă în greutate

- Anemie.

Îngrijorător este faptul că simptomele cancerului de colon pot fi destul de greu de deosebit de afecțiuni precum sindromul intestinului iritabil.

"Simptomele cancerului de colon pot fi uneori confundate cu sindromul intestinului iritabil (SII), deoarece simptomele pot fi destul de greu de distins. Este important să ții evidența schimbărilor în intestin și să consulți medicul de familie dacă te îngrijorezi din orice motiv",  a explicat dr. Patel, potrivit Mirror.

Vezi și: Alimentele care sunt dăunătoare pentru fiecare parte a corpului. Responsabile de apariția a 32 de boli. Le consumăm de mai multe ori pe zi

Cancerul de colon, ce este 

Cancerul de colon este o afecțiune în care celulele anormale se dezvoltă în colon sau în rect, formând o masă de țesut denumită tumoră. Această tumoare poate deveni malignă și se poate extinde în alte părți ale corpului, dacă nu este tratată la timp. Cancerul de colon este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer și poate avea consecințe grave dacă nu este detectat și tratat în stadiile incipiente.

Cancerul de colon, speranță de viață

Speranța de viață pentru pacienții cu cancer de colon poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, inclusiv stadiul cancerului atunci când este diagnosticat, gradul de agresivitate a tumorii, vârsta și starea generală de sănătate a pacientului, răspunsul la tratament și alte condiții medicale preexistente.

În general, diagnosticul precoce și tratamentul adecvat pot îmbunătăți semnificativ prognosticul. Speranța de viață este de obicei mai bună în stadiile incipiente ale cancerului de colon, când tumorile sunt mai mici și nu s-au răspândit în alte părți ale corpului. În aceste cazuri, tratamentul poate fi mai eficient și are șanse mai mari de reușită.

Cu toate acestea, în stadiile mai avansate ale cancerului de colon, când boala s-a răspândit în alte organe sau țesuturi, prognosticul poate fi mai rezervat. Cu toate acestea, tratamentele noi și tehnologiile medicale în continuă evoluție pot oferi opțiuni de tratament și îmbunătățirea speranței de viață pentru unii pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel