Luna Roz: Luna de conștientizare a importanței prevenirii cancerului de sân

Adisa Codruț / 09 oct 2019 / 12:31
Cancer de sân   FOTO: pexels.com
Cancer de sân FOTO: pexels.com

Luna octombrie este declarată „Luna Roz”, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân. Demersul are rolul conștientizării aupra importanței prevenției și depistării din timp a bolii.

Cetatea Deva şi Centrul cultural "Drăgan Muntean" din localitate vor fi iluminate în roz în această seară, de la ora 19,00. Acesta este simbolul promovării şi susţinerii luptei împotriva cancerului la sân, în judeţul Hunedoara fiind înregistrată o dublare a numărului de îmbolnăviri în perioada 2017-2018.

"Acest demers are rolul de conştientizare asupra importanţei prevenţiei şi depistării din timp a maladiei care ucide anual mii de femei. Potrivit statisticilor, în România, apar în fiecare an 9.000 de noi cazuri de cancer de sân, iar un sfert dintre femeile diagnosticate nu mai au nicio şansă de a fi salvate, pentru că boala este depistată foarte târziu", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Conform datelor administraţiei locale, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, anul trecut, 296 de noi cazuri de cancer de sân, număr aproape dublu faţă de anul 2017, potrivit agerpres.ro.

Luna octombrie este declarată, în toată lumea, Luna Roz. Peste 70 de ţări iluminează în culoarea roz diverse clădiri reprezentative pentru a reaminti femeilor importanţa depistării precoce a cancerului de sân.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy