MACROGOLUM - prospect

DCMedical Team / 27 aug 2020 / 22:25
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

MACROGOLUM – prospect. Acțiuni: Laxativ osmotic; administrat oral, produce creşterea volumului de lichid intestinal.

MACROGOLUM – prospect:

Denumire comercială: FORLAX

Forma: Pulbere pentru soluție orală

Indicații: Tratamentul simptomatic al constipaţiei la adult. Lavaj intestinal înaintea investigaţiilor diagnostice sau a procedurilor chirurgicale la nivelul intestinului.

Contraindicații: Colopatii organice, inflamatorii (rectocolita ulceroasă, maladia Crohn), sindrom ocluziv sau subocluziv, sindrom dureros abdominal de cauză nedeterminată, ulcer gastro-intestinal acut, stenoză, perforaţie sau risc de perforaţie în tractul gastro-intestinal. Intoleranţă la macrogol 4000. Este de preferat să nu se administreze în timpul sarcinii.

Reacții Adverse: La doze mari poate apărea o diaree care încetează la cca 24-48 ore după încetarea adm. Tratamentul poate continua cu o doză inferioară. Dureri abdominale, în particular la pacienţii suferind de manifestări funcţionale intestinale. Cazuri rare de manifestări alergice: erupţie, urticarie, edem. Extrem de rar s-a raportat şoc anafilactic.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy