Urmărește dezbaterea live

MAE, recomandare pentru români: ce ar trebui să facă cei care vor să călătorească în străinătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

MAE le cere românilor să „evalueze oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale”, în contextul evoluției numărului de infectări în unele zone.

MAE le cere românilor să se gândească de două ori înainte de a lua decizia de a călători în străinătate. „În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.
„MAE reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective. 
Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale”, se mai arată în document.

MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19), precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru Europa: http://www.mae.ro/node/51880 și Atenționări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni: http://www.mae.ro/node/51982, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE folosește acest prilej pentru a recomanda cetățenilor români aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistență consulară cetățenilor români, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autoritățile române, cât și de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel