5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Grăsimile și în special acizii grași mono și polinesaturați au crescut în popularitate în ultimii ani ca fiind componente importante ale unei diete...
Elementele esențiale ale acizilor grași esențiali
Acidul alfa linolenic (ALA) este o grăsime esențială omega-3, iar acidul linoleic (LA) este o grăsime esențială omega-6; sunt „esențiale” prin definiție, deoarece nu pot fi produse în corpul uman, ci mai degrabă trebuie obținute prin dietă sau suplimente. ALA și LA sunt grăsimi de bază care sunt importante în funcționarea zilnică a țesuturilor corporale. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la echilibrarea fiecăruia dintre acești acizi grași esențiali, deoarece activitățile biologice ale omega-6 pot concura cu cele ale omega-3 din organism.
Grăsimile omega-3
Unul dintre acizii grași omega mai cunoscuți, omega-3 se află atât în surse marine, cât și în plante. În timp ce ALA se găsește în plante (de exemplu semințe de in, chia, nuci), peștii uleioși precum somonul, heringul, tonul și sardinele sunt surse bune de EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). DHA este deosebit de important pentru dezvoltarea vizuală și neurologică, în timp ce EPA este cunoscut pentru a sprijini sănătatea cardiovasculară.
Asociația Americană a Inimii (AHA) încurajează consumul de fructe de mare, recomandând adulților sănătoși să mănânce o varietate de pește gras, cel puțin două porții pe săptămână, care plasează aproximativ 500 mg / zi de EPA și DHA combinate; din păcate, peste 90% din populația SUA nu respectă această recomandare.
Grăsimile omega-6
Dieta americană standard este de obicei bogată în acizi grași omega-6, așa că doza zilnică recomandată pentru LA (11-17 g / zi pentru adulți) nu este o provocare. Sursele includ șofranul, floarea-soarelui, susanul, soia și uleiul de porumb, precum și nucile de Brazilia și pinul.
Grăsimile omega-9
Acizii grași Omega-9 (de exemplu, acizii oleici și hidromel) pot fi produși de organism, dar enzimele de conversie necesare pentru sinteză preferă acizii grași omega-3 și omega-6 față de acizii grași omega-9, deci sinteza doar a acizilor grași omega-9 apare atunci când aportul de grăsimi omega-3 și -6 este foarte scăzut. Omega-9 provine dintr-o familie de grăsimi mononesaturate găsite în legume și grăsimi animale. Adesea asociate cu tiparele dietetice mediteraneene, sursele de grăsimi omega-9 includ avocado, caju, migdale, măsline și nuci pecan.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Trucul rapid care te scapă de petele de sare de pe încălțăminte. Te salvează iarna în doar câteva minute.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Cum funcționează cu adevărat spray-ul de bronzare. Ce trebuie să știi înainte de a-l aplica.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.