Mâini uscate și crăpate. Remedii naturale care le tratează

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Maini uscate si crapate - Foto: Freepick @ valuavitaly
Maini uscate si crapate - Foto: Freepick @ valuavitaly

Salvează mâinile uscate și crăpate cu doar câteva produse. Activitatea casnică, variațiile de temperatură și substanțele agresive distrug pielea mâinilor.

Salvează mâinile uscate și crăpate cu remedii naturale. Acestea te ajută să ai o piele sănătoasă și moale a mâinilor.

Mâinile sunt expuse la lumina soarelui, la vreme rea, la variațiile de temperatură, la contactul cu alte persoane, obiecte și diferite substanțe chimice.

În plus, trebuie luat în considerare faptul că obiceiurile și stilul de viață, inclusiv activitățile zilnice, pot accentua problema mâinilor uscate și crăpate.

Sucul care topește grăsimea de pe burtă și elimină pietrele la rinichi. Îl poți bea oricând pe timpul zilei


Mâinile uscate și crăpate sunt aspre, ridate și au un aspect de roșeață. În unele cazuri, mâinile pot prezenta tăieturi și îngroșări ale pielii. Dacă s-a ajuns aici, ai nevoie de unguente curative și produse medicale, ca să eviți hipersensibilitatea și dezvoltarea unor probleme mai grave, precum dermatita. 

În primul rând, poartă, iarna, mănuși, pentru a-ți proteja mâinile de vânt și frig. În plus, iarna, mâinile trebuie spălate cu un săpun lichid foarte ușor, evitând săpunul și produsele spumante sau degresante.

Vârfuri despicate, cum le elimini fără să le tai. Trucurile bunicii

Atunci când faci curățenie sau speli vasele, poartă o pereche de mănuși de cauciuc pentru a-ți proteja mâinile de acțiunea de degresare a detergenților. Imediat, aplică o cremă hidratantă. 

Pe lângă faptul că hidratează pielea, cremele încetinesc evaporarea apei și restabilesc echilibrul hidro-lipidic al pielii, scrie viversano.net.

Pentru mâini, cele mai potrivite creme hidratante sunt cele pe bază de ulei de măsline și lămâie, care pe lângă hrănesc pielea, întăresc unghiile, înmoaie cuticulele și previn formarea petelor întunecate.

De ce să nu mănânci noaptea. Care sunt riscurile la care te expui

Pielea crăpată nu trebuie frecată, deoarece se va irita mai mult, înrăutățind situația. Este, de asemenea, esențial să folosești remedii naturale care acționează eficient împotriva deshidratării pentru a preveni și trata mâinile uscate și crăpate.

Uleiurile esențiale au un rol important în îngrijirea mâinilor uscate și crăpate:

- uleiul esențial de lămâie este dezinfectant;

- uleiul esențial de lavandă este calmant și antiseptic;

- uleiul esențial de arbore de ceai - antibacterian,

- uleiul esențial de mușcată -  antioxidant:

- uleiul esențial de coada șoarecelui - vindecător și liniștitor.

Pentru a folosi uleiuri esențiale este necesar să le diluezi în creme sau uleiuri vegetale. De exemplu, poți adăuga câteva picături din uleiul esențial în crema de mâini (2 picături la 10 ml de cremă).

Un ingredient util în combaterea înroșirii pielii, a rănilor mici și uscăciunii excesive a mâinilor este untul de Shea, un produs natural care, datorită proprietăților sale emoliente și antiinflamatorii, intervine în procesul de vindecare și cicatrizarea țesuturilor, calmează iritația și catifelează pielea.

Elimină pungile de sub ochi în 5 minute: iată câteva metode simple și eficiente

Poți cumpăra unt de shea pur din magazinele cu produse bio. Vei găsi unt de shea în varianta crudă sau rafinată. Dacă nu îți place mirosul caracteristic acestui produs, alege varianta rafinată, fără culoare și miros. Aplică o cantitate mică pe mâini și masează bine. Pentru mâinile crăpate este ideal să-l folosești seara, înainte de culcare și să porți mănuși de bumbac toată noaptea.

După câteva zile de aplicare mâinile tale vor fi vindecate, moi și fără tăieturi supărătoare și le poți îngriji în continuare cu o simplă cremă hidratantă, care previne apariția unor noi fisuri.

Poți amesteca un ulei vegetal sau gel de aloe vera cu unt de shea: într-un castron, combină două părți de unt de shea cu o parte de ulei de migdale sau gel de aloe vera și amestecă cu un tel electric, până când ingredientele vor fi perfect amestecate.

Amestecul se păstrează într-un borcan curat pentru a fi ferit de lumină și căldură, dar nu mai mult de trei luni. Aplică produsul o dată sau de mai multe ori pe zi. După două sau trei zile ve observa o îmbunătățire semnificativă a pielii mâinilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel