Mamograf performant și Centru de zi pentru Alzheimer, la Complexul Caraiman din Capitală

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Noul mamograf de la Complexul Caraiman, inaugurat în prezența primarului sectorului 1, Dan Tudorache
Noul mamograf de la Complexul Caraiman, inaugurat în prezența primarului sectorului 1, Dan Tudorache
Andreea Marin a prezentat evenimentul
Andreea Marin a prezentat evenimentul
  • Noul mamograf de la Complexul Caraiman, inaugurat în prezența primarului sectorului 1, Dan Tudorache
  • Andreea Marin a prezentat evenimentul

Un mamograf performant a fost inaugurat astăzi la Complexul Multifuncțional Caraiman, unde femeile din sectorul 1 vor primi aici servicii gratuite. În același timp, tot astăzi, la Caraiman a mai fost inaugurat și Centrul de Zi pentru pacienții cu Alzheimer. Prezentatorul evenimentului a fost Andreea Marin. 

Noul aparat inaugurat la Centrul Multifuncțional Caraiman realizează mamografii 2D și 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast, iar femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, se precizează într-un comunicat al Primăriei sectorului 1.

În paralel, în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman, se desfășoară și o campanie de depistare a cancerului de col uterin din stadiu incipient, iar testul Babeș-Papanicolau, precum și examene specifice pot fi efectuate gratuit.

Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.

Fiind un centru medical deschis de Primăria sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din acest sector. Femeile care locuiesc în sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite în baza cărții de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist, a menționat sursa citată.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele.

Conform studiilor GCO, în România, în anul 2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuri de cancer mamar, notează Agerpres.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A sector 1 sau sunând la numărul de telefon 021/224.40.73.

Centrul de zi pentru pacienții cu Alzheimer

La același eveniment la care a participat primarul scetorului 1, Dan Tudorache, și care a fost moderat de Andreea Marin, a fost lansat și Centrul de zi Alzheimer. Acesta este dedicat pacienților din sectorul 1 care au această boală. 

Practic, bolnavii care apelează la serviciile Centrului, vor fi preluați dimineața cu un microbuz special dotat și aduși la clinică. Aici li se face evaluarea stării de sănătate și a evoluției bolii, și vor beneficia de terapii specifice Alzheimer, vor lua masa la prânz apoi vor putea socializa cu alți pacienți dar și cu personal calificat în acordarea de asistență psihologică. Seara, după ora 18.00, după ce vor lua o gustare, pacienții cu Alzheimer, vor fi duși acasă. De toate aceste servicii pot beneficia gratuit persoanele suferinde de Alzheimer și familiile acestora, cu condiția de a fi locuitori ai sectorului 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel