Managerul de la Institutul Hociotă, SCHIMBAT de Voiculescu. Motive: contractul îi expirase și nereguli semnalate în 2018

Dana Lascu |
Data publicării:
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății a numit un nou manager interimar la Institutul „Prof. Dr Dorin Hociotă” din București. Vlad Voiculescu i-a reproșat fostului manager, care era interimar după ce îi expirase contractul, nereguli semnalate într-o petiție din 2018.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a numit-o în funcția de manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. „Prof. Dr Dorin Hociotă” din București pe medicul Olimpia-Iulia Zoican.

Noul manager interimar o înlocuiește la conducerea institutului pe Andreea-Natalia Marinescu, al cărei contract a expirat și care conducea institutul din 2009”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. 

În document se precizează și ce reproșuri i-a adus ministrul fostului manager. 

„Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, i s-a adus la cunoștință o serie de nereguli la nivelul unității sanitare în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o săptămâna trecută cu o parte a personalului medical al institutului. 

Întâlnirea a fost organizată ca urmare a petiției publice lansată de mai mulți medici în mai 2018, în care acuzau, printre altele, imposibilitatea utilizării tuturor sălilor de operație ale instituției de către toți medicii angajați, acestea fiind „rezervate” și „închise” cu riscul periclitării stării de sănătate a pacienților, imposibilitatea asigurării de către medicii din gardă a asistenței medicale de urgență în gărzi la standarde și în condiții optime pentru pacienți și un mod de adresare ofensator, jignitor și umilitor în unitatea medicală”, se arată în document. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel