MApN, coronavirus: Cinci angajați de la Spitalul Militar Galați, testați pozitiv cu COVID-19. Alți 19 la Focșani

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Militar Galați
Spitalul Militar Galați

MApN a anunțat că 5 angajați de la Spitalul Militar Galați și 19 de la Spitalul Militar Focșani (în afară de cei doi despre care se știa inițial) au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus. Anchetele epidemiologice continuă

Cinci membri ai personalului medical de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti" din Galați au fost depistați pozitiv cu COVID-19, în urma testării a nouă persoane cu suspiciune de infecție, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

În prezent, în Spitalul Militar din Galați se află internat un singur pacient în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului și de limitare a infecției, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar, precizează Ministerul.

În urma acestei situații, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. S-a dispus, totodată, și executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienți.

Totodată, MApN arată că, în urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu" din Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost depistați, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați. Spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice, afirmă sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel