Marcel Vela, reacție după cele 10 decese cauzate de spirtul contrafăcut: cine sunt cei care-l comercializau

Angela Sabău / 03 mai 2020 / 18:38
Alcool sanitar
Alcool sanitar

Ministerul de Interne, Marcel Vela, vine cu o primă reacție după ce zece persoane și-au pierdut viața din cauza spirtului contrafăcut. A fost identificată sursa de la care a fost achiziționat alcoolul metilic și vândut drept alcool sanitar.

Marcel Vela susține că s-a demarat o anchetă cazul celor 10 persoane care și-au pierdut viața din cauza alcoolului sanitar contrafăcut, iar persoana care a comercializat produsul a fost identificată, scrie Antena 3.

”În ziua de 24.04.2020, IPJ. Iași s-a sesizat cu privire la faptul ca pe raza judetului Iași, in perioada 15-24.04.2020, au fost inregistrate mai multe decese cauzate de intoxicatia cu alcool metilic, ale unor persoane fără adapost sau consumatori cronici de alcool (10). În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că o societate comercială din muninicpiul Iași a achiziționat de pe raza municipiului București, în zilele de 10.04.2020 și 13.04.2020, o cantitate de alcool sanitar denumit SANTE MED, pe etichetă precizându-se că ar conține alcool etilic. 

Societatea comercială din municipiul Iași a distribuit, la rândul ei, acest tip de alcool sanitar la mai multe societăți de pe raza județului Iași. 

S-a procedat la identificarea acestor societăți și ridicarea sticlelor cu acest tip de alcool sanitar, fiind trimise spre analiza la IML Iași, ocazie cu care, în conținut a fost identificată o concentrație foarte mare de alcool metilic. 

A fost identificată persoana din municipiul București care a comercializat alcoolul sanitar și societățile comerciale deținute. 

În această dimineața au fost efectuate patru percheziții domiciliare pe raza municipiului București și județul Ilfov, identificând-se două locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic. 

În cauză au fost identificate două persoane de cetățenie araba, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale.

Dosarul este în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi”, a spus Vela.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy