Marcel Vela, reacție după cele 10 decese cauzate de spirtul contrafăcut: cine sunt cei care-l comercializau

Angela Sabău |
Data publicării:
Alcool sanitar
Alcool sanitar

Ministerul de Interne, Marcel Vela, vine cu o primă reacție după ce zece persoane și-au pierdut viața din cauza spirtului contrafăcut. A fost identificată sursa de la care a fost achiziționat alcoolul metilic și vândut drept alcool sanitar.

Marcel Vela susține că s-a demarat o anchetă cazul celor 10 persoane care și-au pierdut viața din cauza alcoolului sanitar contrafăcut, iar persoana care a comercializat produsul a fost identificată, scrie Antena 3.

”În ziua de 24.04.2020, IPJ. Iași s-a sesizat cu privire la faptul ca pe raza judetului Iași, in perioada 15-24.04.2020, au fost inregistrate mai multe decese cauzate de intoxicatia cu alcool metilic, ale unor persoane fără adapost sau consumatori cronici de alcool (10). În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că o societate comercială din muninicpiul Iași a achiziționat de pe raza municipiului București, în zilele de 10.04.2020 și 13.04.2020, o cantitate de alcool sanitar denumit SANTE MED, pe etichetă precizându-se că ar conține alcool etilic. 

Societatea comercială din municipiul Iași a distribuit, la rândul ei, acest tip de alcool sanitar la mai multe societăți de pe raza județului Iași. 

S-a procedat la identificarea acestor societăți și ridicarea sticlelor cu acest tip de alcool sanitar, fiind trimise spre analiza la IML Iași, ocazie cu care, în conținut a fost identificată o concentrație foarte mare de alcool metilic. 

A fost identificată persoana din municipiul București care a comercializat alcoolul sanitar și societățile comerciale deținute. 

În această dimineața au fost efectuate patru percheziții domiciliare pe raza municipiului București și județul Ilfov, identificând-se două locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic. 

În cauză au fost identificate două persoane de cetățenie araba, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale.

Dosarul este în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi”, a spus Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel