Marcelo Pascual Morales, noul director general al MSD România și Moldova

Marcelo Pascual Morales, noul director general al MSD România și Moldova
Marcelo Pascual Morales, noul director general al MSD România și Moldova

MSD anunță numirea lui Marcelo Pascual Morales în poziția de Director General pentru operațiunile din România și Republica Moldova.

Marcelo Pascual Morales aduce în România și Republica Moldova o experiență amplă acumulată în cei peste 15 ani de lucru în cadrul MSD, atât în funcțiile de conducere deținute în filialele naționale din Spania, Elveția și SUA, cât și în calitatea de membru al echipei de coordonare la nivel global. Între realizările sale profesionale notabile se numără dezvoltarea de alianțe strategice cu companii din domeniul biotehnologiei, alianțe ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea operațiunilor MSD în arii terapeutice cu nevoi medicale neacoperite. Astfel, divizia globală de Hospital Acute Care a reușit lansarea cu succes a numeroase opțiuni terapeutice și soluții cu impact transformațional pentru practica medicală.

Înainte de a prelua această poziție, Marcelo a ocupat funcția de Managing Director al MSD Slovacia. Pe parcursul mandatului său în această țară, a fost membru al alianței strategice în domeniul oncologiei - Onco-alliance -  ce a susținut implementarea unor proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 8 milioane de euro, proiecte menite să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii și digitalizarii în domeniul oncologic (cancer de colon, cancer de sân și cancer pulmonar).

„Mă bucur să mă alătur echipei din România într-un moment important de progres în lupta împotriva cancerului, precum și a altor provocări de sănătate publică. Consider că promulgarea Planului Național de Combatere a Cancerului creează premisele creșterii supraviețuirii și a calității vieții pacienților oncologici prin diagnosticarea timpurie și acces la tratamentele adecvate. În același timp, Planul va pregăti sistemul de sănătate românesc pentru a controla mai bine povara bolii.

Eforturile MSD România de acoperire a nevoilor pacienților oncologici - de la accesul la terapii inovatoare și optimizarea traseului pacientului până la accesul la sprijin psihologic și suport social - au fost vizibile inclusiv pe plan extern, constituindu-se adesea în exemple de bune practici pentru țările din regiune. Este o direcție pe care o voi susține în continuare, cu siguranță, în colaborare cu toți partenerii dedicați cauzei”, a declarat Marcelo Pascual Morales, noul Director General al MSD România și Moldova. „În același timp, ne vom concentra pe identificarea soluțiilor pentru optimizarea accesului la vaccinarea anti-HPV, un demers de prevenție primară cu eficacitate înaltă, cu impact direct și predictibil pozitiv asupra stării de sănătate a populației”, a adăugat acesta.

Marcelo este absolvent al Universităților din Oviedo și Maastricht, unde s-a specializat în managementul afacerilor, precum și absolvent al cursurilor de Executive MBA derulate de Malaga Chamber of Commerce și al programului de Business Leadership al Universității Duke.

„Sunt pe deplin încrezător că, sub conducerea lui Marcelo, echipa din România va continua cu aceeași dedicare să identifice cele mai bune soluții pentru pacienții români și sistemul de sănătate național. Într-un mediu complex și dinamic, experiența lui Marcelo va fi esențială pentru consolidarea poziției companiei noastre pe piața locală și regională, pentru extinderea accesului la inovație, dar și pentru promovarea de noi parteneriate strategice de succes”, a declarat George Zaki, South Eastern Europe Cluster Lead.

Despre MSD

La MSD - companie cunoscută sub numele de Merck & Co., Inc. în SUA și Canada, cu sediul în Rahway, NJ, SUA - suntem uniți în jurul unui scop comun: folosim puterea științei la cel mai înalt nivel pentru a salva și îmbunătăți vieți în întreaga lume. De mai bine de 130 de ani, aducem speranță omenirii prin dezvoltarea unor importante medicamente și vaccinuri. Aspirăm să fim principala companie bio-farmaceutică axată pe cercetarea intensivă, iar în prezent suntem în avangarda cercetării pentru a oferi soluții inovatoare în domeniul sănătății, contribuind semnificativ la progresul în prevenirea și tratarea bolilor care amenință oamenii și animalele. Promovăm o forță de muncă diversă și incluzivă și ne desfășurăm în mod responsabil activitățile operaționale pentru a face posibil un viitor sigur, durabil și sănătos pentru oameni și comunități. Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul www.msd.com sau vă puteți conecta cu noi pe conturile de Twitter, LinkedIn și YouTube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel