Marea Britanie interzice intrarea în țară a călătorilor din Danemarca după depistarea unei mutaţii a coronavirusului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Marea Britanie interzice pe teritoriul său accesul persoanelor care vin din Danemarca. totuși, sunt unele excepții.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că nu va mai permite intrarea pe teritoriul său a persoanelor care sosesc din Danemarca. Interdicția nu îi vizează însă pe cetăţenii britanici sau rezidenţii permanenţi. Decizia a fost luată după descoperirea în statul scandinav a unei mutaţii problematice a noului coronavirus provenite de la nurci, arată surse citate de Agerpres.
„Tuturor călătorilor non-britanici sau rezidenţi permanenţi care au fost în Danemarca sau au tranzitat această ţară în ultimele 14 zile li se va refuza intrarea de către poliţia de frontieră la sosire începând de sâmbătă, ora 04.00 GMT”, a comunicat Ministerul Transporturilor.
Decizia a fost adoptată în regim de urgenţă după publicarea unor informaţii complementare de către autorităţile sanitare daneze semnalând o extindere generalizată a cazurilor de coronavirus la fermele de nurci, bazată pe o tulpină mutantă a virusului care se propagă la anumite comunităţi locale.

Danemarca a provocat îngrijorare anunţând. miercuri, sacrificarea în masă a tuturor nurcilor din crescătorii (15-17 milioane de exemplare) după descoperirea unei mutaţii transmisibile la om şi care a fost deja identificată la 12 persoane.
Această tulpină, denumită 'Cluster 5', determină, potrivit primelor studii, o eficacitate mai scăzută a anticorpilor umani, ceea ce ameninţă punerea la punct a unui vaccin anti-COVID-19.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel