Măștile de protecție, recomandate în școli indiferent dacă oamenii s-au vaccinat sau nu. Decizia CDC (SUA)

Adisa Codruț |
Data publicării:

Autoritățile americane recomandă purtarea măștii în interiorul școlilor, indiferent dacă personalul, elevii sau vizitatorii sunt sau nu vaccinați.

Reprezentanții Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat marți, 27 iulie, ca în școli să se poarte măști, indiferent că e vorba de profesori, elevi sau vizitatori și indiferent dacă aceștia sunt sau nu vaccinați.

"În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în spații publice de interior pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantelor Delta și protejarea celorlalți - aceasta include școala. (...) CDC recomandă ca toată lumea să poarte mască, inclusiv profesori, personalul auxiliar, elevi și vizitatori, indiferent de statutul de vaccinare. În cele din urmă, CDC recomandă liderilor comunității să încurajeze vaccinarea și purtatul măștii pentru a preveni alte focare în zonele cu transmitere mare a virusului. Vaccinarea mai multor americani este acum mai urgentă ca niciodată", a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, într-o declarație de presă.

Declarația acestuia vine după ce Academia Americană de Pediatrie a emis îndrumări mai stricte recomandând elevilor să poarte masca, indiferent de statutul lor de vaccinare. Riscul de transmitere al COVID este mare: circa jumătate - 46% - din regiunile din SUA au transmisii mari în prezent și 17% au transmisii „substanțiale”, conform datelor CDC, arată Antena 3.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că purtarea măștii de protecție constituie, în continuare, o barieră importantă în limitarea răspândirii infecției COVID.

"Deci, mesajele sunt următoarele: o singură doză nu ne protejează şi atunci este nevoie să respectăm schema de vaccinare tocmai pentru a avea beneficii în ceea ce priveşte riscul individual de formă severă, pentru că sunt date care arată că infecţia cu varianta Delta creşte riscul de spitalizare, de două-trei ori, comparativ cu celelalte variante virale, deci riscul de evoluţie către formele severe, ceea ce era anticipat prin faptul că se multiplică într-un ritm mult mai accelerat, comparativ cu celelalte variante virale, ca atare, dacă ne uităm la eficienţa faţă de boala simptomatică, vedem că există un procent de cazuri care nu sunt suficient de bine acoperite şi, atunci, evident că nu avem de unde să ştim de la început cine este protejat şi cine nu este protejat suficient de bine. Tocmai pentru a preveni o creştere a numărului de cazuri, recomandarea este să purtăm, evident, masca de protecţie, pentru că, bun avem opţiunea să nu o purtăm, dar avem aceeaşi opţiune să o purtăm, mai ales atunci când suntem şi participăm la diverse evenimente unde un număr mare de persoane, unde nu se poate respecta foarte bine distanţarea fizică şi nu unde nu există, mai ales când vorbim de spaţii închise, este foarte importantă purtarea măştii de protecţie, mai ales în spaţiile neaerisite", a afirmat medicul militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel