ULTIMA ORĂ! Americanii vaccinați complet contra COVID se pot întâlni fără mască și nu stau în carantină. CDC a schimbat regulile!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Măști    Foto: Pixabay
Măști Foto: Pixabay

Primul pas spre relaxare în SUA, unde până pe 7 martie au fost administrate 90,35 de milioane de doze de vaccin contra COVID-19! La două săptămâni după ultima doză, persoanele complet vaccinate pot socializa fără măști și fără să stea la distanță unele de altele, spune CDC, care a actualizat recomandările valabile pentru SUA. Cu toate acestea, cei vaccinați trebuie să poarte măști în continuare în public!

În SUA au fost administrate, până în acest moment, 90,35 milioane de doze de vaccin, cea mai mare cantitate administrată până în prezent într-o țară (link direct sursa informației). SUA are o populație de circa 331 de milioane de oameni. Și de astăzi, Centrul american pentru  Controlul Bolilor Transmisibile a schimbat regulile!

Americanii care au făcut vaccinul COVID-19 complet (2 doze de la Pfizer și Moderna și o doză de la Johnson&Johnson) se pot întâlni cu bunicii sau prietenii vaccinați, fără a purta măști sau a păstra distanța, conform noilor îndrumări CDC anunțate luni (link direct noile reglementări). De asemenea, bunicii și părinții vaccinați complet pot vizita și îmbrățișa membrii familiei care nu sunt vaccinați dacă aceștia nu au afecțiuni medicale subiacente care să îi pună la risc crescut de a face forma gravă de COVID-19.

Dar faptul că ați făcut vaccinul nu înseamnă că ar trebui să călătoriți sau să vă adunați în grupuri mari, potrivit CDC, care spune că persoanele vaccinate ar trebui să respecte în continuare regulile care ne-au păzit până acum. 

CDC spune că persoanele care sunt complet vaccinate - adică la două săptămâni după ce au primit a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson - se pot aduna în interior, în siguranță, în jurul prietenilor sau familiei care sunt, de asemenea, vaccinate, fără măști sau distanțare socială, precum și că pot vizita cu prietenii sau familia dintr-o singură gospodărie care nu sunt vaccinați, dar prezintă un risc scăzut de boală severă din cauza COVID-19.

Se pot întâlni și-și pot îmbrăția bunicii!

„Dacă dumneavoastră și un prieten sau dumneavoastră și un membru al familiei sunteți vaccinați amândoi, puteți lua cina împreună", a spus directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, „fără a purta măști și fără sta la distanță”. „Vă puteți vizita bunicii, dacă ați fost vaccinați și au fost și ei vaccinați”, a spus ea într-un briefing de la Casa Albă.

Într-un grup în care unele persoane sunt vaccinate, iar altele nu, Walensky a spus că recomandările sunt mai complicate. CDC spune că este un risc scăzut pentru persoanele vaccinate să se întâlnească cu persoanele nevaccinate în interior, fără măști și distanțare socială, atâta timp cât persoanele care nu sunt vaccinate prezintă un risc scăzut de boli severe și nimeni din gospodăria lor nu prezintă un risc ridicat.

„Iată un exemplu: dacă bunicii au fost vaccinați, își pot vizita fiica și familia ei, chiar dacă aceștia nu au fost vaccinați, atâta timp cât fiica și familia ei nu sunt expuși riscului de a face boala severă COVID-19”, a arătat ea.

Noile reglementări arată și că persoanele vaccinate nu trebuie să stea în carantină sau să fie testate dacă intră în contact cu cineva pozitiv pentru COVID-19 și nu prezintă niciun simptom.
Dar în public, chiar și persoanele care au făcut vaccinul COVID-19 ar trebui să continue să poarte măști și să păstreze distanța, să nu viziteze persoane cu risc sever de boală COVID-19 care nu au fost vaccinate sau să nu socializeze cu grupuri de persoane nevaccinate din mai multe gospodării, chiar dacă prezintă un risc scăzut de îmbolnăvire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel