Medic ATI: pandemia este în continuă accelerare; sistemul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Restricțiile din ultimele două săptămâni par să fie insuficiente, este semnalul de alarmă al unui medic ATI, aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19. El a menționat că, în cele din urmă, sistemul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții cu COVID-19.

Medicul Radu Țincu atrage atenția că măsurile luate până acum nu sunt suficiente și că pandemia este în continuă accelerare, mai ales în zonele de focare. El crede că e nevoie să se efectueze mai multe teste și a avertizat că sistemele de sănătate se pot bloca din cauza numărului prea mare de pacienți Covid și că nu vor putea fi preluați toți de sistemul de sănătate, așa cum se întâmplă și în alte țări în care numărul de cazuri este foarte mare.  
„În București s-au implementat măsuri, trebuie să vedem dacă am obținut rezultatul scontat. Pare ca rezultatele sunt slabe. Probabil că măsurile trebuie întărite, pentru că trebuie să ne uităm la capacitatea sistemului sanitar de a prelua bolnavii. Trebuie să adaptăm politicile sanitare la sistemul sanitar”, a declarat Radu Țincu luni dimineață, la Digi24.

Trebuie mărită capacitatea de testare

El spune că este greu de testat întreaga populație a României, după modelul Slovaciei, din cauza populației mult mai mari, 18-20 milioane în România, față de 5,4 milioane în Slovacia. Însă țara noastră trebuie să crească numărul de teste, mai ales în zonele unde se testează puțin. 
„Am văzut că este o diferență mare de testare între zonele țării, sunt orașe mari unde se testează mult, iar alte localități unde se fac puține teste. Trebuie corectată rapid diferența, testarea trebuie să fie unitară”, a mai afirmat dr. Țincu, precizând că numărul real de cazuri este oricum de 6-10 ori mai mare decât infectările depistate.
„Soluția este testarea extinsă. Zonele cu puține teste trebuie să crească numărul de teste”.
Restricții mai dure
Medicul pune creșterea numărului de cazuri pe seama nerespectării restricțiilor impuse. El spune că măsurile trebuie să fie ma dure și a dat exemplul altor țări.
„Probabil nu s-au respectat măsurile în zonele cu multe cazuri, de aceea a crescut numărul. Mă așteptam la măsuri mai dure”, a mai arătat Radu Țincu, dând exemplul Angliei sau Germaniei.
„Boris Johnson, Angela Merkel au acceptat că sistemele lor de sănătate nu pot prelua numărul de pacienți. Trebuie să avem maturitatea să acceptăm și noi ca sistemul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții”, a spus dr. Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel