Medicament împotriva artritei reumatoide, testat în Italia: se arată eficient în tratarea Covid-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicament
Medicament

Un medicament folosit împotriva artritei reumatoide ar putea fi benefic în tratarea Covid-19. Testele arată semne de ameliorare în 24-48 de ore.

Agenţia italiană de reglementare în domeniul medicamentelor (AIFA) începe testele oficiale cu un medicament împotriva artritei reumatoide pe bolnavii cu COVID-19 după ce toate spitalele din ţară l-au experimentat deja cu rezultate bune pentru a contracara dificultăţile respiratorii.

Medicamentul Tocilizumab, deşi nu vindecă boala - pentru aceasta se aşteaptă vaccinul - contribuie la recuperarea funcţiilor plămânilor, astfel încât poate ajuta bolnavul să elibereze patul pentru terapia intensivă şi a nu colapsa astfel sistemul spitalicesc, arată surse citate de agerpres.ro. Oncologul Paolo Ascierto, directorul Institutului pentru Melanom şi Terapii Inovatoare de la Institutul împotriva tumorilor din Napoli, Fundaţia Pascale, a colaborat cu alţi specialişti şi a descoperit că tratamentul cu Tocilizumab, folosit împotriva artritei reumatoide, a dat rezultate la pacienţi cu COVID-19. El a explicat înr-un interviu că bolnavii infectaţi cu coronavirus pe care i-a tratat cu acest medicament au dat semne "foarte încurajatoare".
În prezent numărul bolnavilor trataţi cu acest medicament în toată Italia este de peste 1.000 iar rezultatele se vor adaugă testărilor oficiale care încep joi asupra a 330 de pacienţi intubaţi în ultimele 24 de ore.
„Oncologii şi hematologii, cunoaştem acest medicament pentru că îl folosim deja pentru a trata efectele secundare ale imunoterapiei, iar dificultăţile respiratorii provocate de COVID-19 sunt foarte asemănătoare, deoarece sunt cauzate de 'o furtună de citocine (o reacţie imunitară defensivă potenţial mortală)”, a precizat Ascierto.
Medicii chinezi au testat medicamentul pe 21 de pacienţi, dintre care 20 au manifestat o ameliorare în 24-48 ore.
Acum se aşteaptă ca testarea şi rigoarea ştiinţifică a AIFA să probeze validitatea medicamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel