Medicamentul care distruge cancerul. La un pacient a dispărut complet, la alții e în remisie: Explodează tumorile. În cinci săptămâni mi-a eradicat complet boala

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamentul care distruge cancerul - Foto: Freepick @dcstdio
Medicamentul care distruge cancerul - Foto: Freepick @dcstdio

Un nou tip de tratament împotriva cancerului dă rezultate formidabile pe pacienți. Ce spune pacientul căruia i-a dispărut cancerul.

Un nou tip de terapie împotriva cancerului, care folosește un virus comun pentru a infecta și distruge celulele dăunătoare, se dovedește a fi foarte promițător în primele teste pe oameni, spun oamenii de știință britanici.

Cancerul unui pacient a dispărut complet cu această terapie, în timp ce altora li s-au micșorat tumorile.

Medicamentul este o formă slăbită a virusului herpes simplex, care a fost modificat pentru a distruge tumorile.

Evident, vor fi necesare studii mai mari și mai amănunțite, dar experții spun că injecția ar putea oferi în cele din urmă un colac de salvare pentru mai multe persoane cu cancere avansate.

Trebuie să vezi: Boala de care mulți pacienți află la medicina muncii. Semnul OBOSELII la care să ai mare grijă. Niculescu: Din nefericire nu există medicație

Povestea pacientului care a scăpat de cancer în urma acestei terapii: Mi s-a spus că nu mai existau opțiuni pentru mine și că primeam îngrijiri de sfârșit de viață

 

Krzysztof Wojkowski, un constructor în vârstă de 39 de ani din vestul Londrei, este unul dintre pacienții care au luat parte la studiul de siguranță din faza întâi, derulat de Institutul de Cercetare a Cancerului și Royal Marsden NHS Foundation Trust.

El a fost diagnosticat în anul 2017 cu cancer al glandelor salivare, dar în ciuda intervențiilor chirurgicale și a altor tratamente de la acea vreme, cancerul său a continuat să crească.

O scurtă cură de terapie cu virusul, care este o versiune special modificată a virusului herpetic care provoacă în mod normal herpesul labial, se pare că i-a eliminat cancerul.

"Mi s-a spus că nu mai existau opțiuni pentru mine și că primeam îngrijiri de sfârșit de viață. A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a mă înscrie în acest studiu. Am făcut injecții la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, care mi-au eradicat complet cancerul. Nu mai am cancer de doi ani", a declarat el, potrivit BBC.

Injecțiile se administrează direct în tumoare și atacă cancerul în două moduri, atât prin invadarea celulelor canceroase, cât și prin faptul că le face să explodeze și prin activarea sistemului imunitar.

Rezultatele formidabile ale injecției și ale medicamentului, tratamentele minune nou descoperite

Vezi și: Semnul durerii abdominale la care să ai grijă. Niculescu: Cauza morții subite. Pacienții ajung foarte târziu

Aproximativ 40 de pacienți au încercat tratamentul în cadrul studiului. Unora li s-a administrat injecția cu virus, numită RP2, ca atare. Alții au primit, de asemenea, un alt medicament împotriva cancerului, numit nivolumab, de asemenea.

Rezultatele, prezentate în cadrul unei conferințe medicale la Paris, Franța, arată că:

- La trei din nouă pacienți cărora li s-a administrat doar RP2, printre care se numără și Krzysztof, tumorile s-au micșorat.

- 7 din cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat un tratament combinat au avut, de asemenea, beneficii

- Efectele secundare, cum ar fi oboseala, au fost în general ușoare.

"Este rar să vezi rate de răspuns atât de bune în studiile clinice în fază incipientă. Implică pacienți cu cancere foarte avansate pentru care tratamentele actuale au încetat să mai funcționeze"

Vezi și: Certificat de handicap pentru pacienții cu cancer. Bogdan Tănase: O boală cronică ce trebuie tratată toată viața. E o sursă de venit în plus

Cercetătorul principal, profesorul Kevin Harrington, a declarat pentru BBC că răspunsurile la tratament observate au fost "cu adevărat impresionante" la o gamă largă de cancere avansate, inclusiv cancerul de esofag și un tip rar de cancer de ochi.

"Este rar să vezi rate de răspuns atât de bune în studiile clinice în fază incipientă, deoarece scopul lor principal este de a testa siguranța tratamentului și implică pacienți cu cancere foarte avansate pentru care tratamentele actuale au încetat să mai funcționeze.

Sunt nerăbdător să văd dacă vom continua să observăm beneficii pe măsură ce tratăm un număr mai mare de pacienți", a spus el.

Nu este prima dată când oamenii de știință folosesc un virus pentru a lupta împotriva cancerului. În urmă cu câțiva ani, NHS a aprobat o terapie pe bază de virus rece, numită T-Vec, pentru cancerul de piele avansat.

Profesorul Harrington numește RP2 o versiune îmbunătățită a T-Vec.

"Virusul a suferit alte modificări, astfel încât, atunci când intră în celulele canceroase, semnează efectiv condamnarea la moarte a acestora", a spus el.

Dr. Marianne Baker, de la Cancer Research UK, a declarat că rezultatele încurajatoare ar putea schimba cursul tratamentului cancerului: "Oamenii de știință au descoperit că virușii ar putea ajuta la tratarea cancerului în urmă cu 100 de ani, dar a fost o provocare să îi exploateze în siguranță și în mod eficient. Această nouă terapie virală se arată promițătoare într-un studiu timpuriu la scară mică. Acum avem nevoie de mai multe studii pentru a afla cât de bine funcționează. Cercetările sugerează că o combinare a mai multor tratamente este o strategie puternică, iar terapiile virale precum aceasta ar putea deveni o parte din setul nostru de instrumente pentru a învinge cancerul".

Îți e de ajutor să știi: Cremele de față expirate pot fi folosite la treburile casnice. Nu le mai arunca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel