Cremele de față expirate pot fi folosite la treburile casnice. Nu le mai arunca

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cremele de față expirate - Foto: Freepick @jcomp
Cremele de față expirate - Foto: Freepick @jcomp

Cremele de față expirate pot fi folosite la diverse treburi casnice și te ajută să economisești un pumn de bani.  

După un timp, cremele de față expirate sau cele pentru corp pot fi folosite şi în alte scopuri. Dacă crema a expirat de câteva zile sau chiar săptămâni, te întrebi dacă ar producă o reacţie alergică în contact cu pielea?

Dacă termenul de valabilitate este depășit cu o săptămână sau două, nu trebuie să-ţi faci griji și o poți folosi.

Cinci secrete de frumusețe ale femeilor din Egiptul Antic pe care ar trebui să le încerci

Dacă a stat deschisă mult timp, o cremă hidratantă își pierde aproape toate calităţile, de aceea nu mai trebuie să o foloseşti pe piele.

În schimb, poţi face altceva cu ea. 

Emolient pentru călcâie: După ce ai făcut curat în sertarul de cosmetice, ai constatat că ai multe creme de față expirate. Nu le arunca! Le poți folosi pentru diverse treburi casnice sau chiar pentru unele zone ale corpului, cum ar fi călcâiele.

Stratul cornos al călcâielor trebuie îndepărtat periodic, iar dacă folosești o cremă emolientă, îndepărtarea pielii se face mult mai ușor. Aşadar, nu te  grăbi să arunci la gunoi cremele expirate.

Lanolina este baza tuturor cremelor și are o acțiune emolientă. În plus, acționează ca un strat protector al pielii uscate, solzoase sau deteriorate. Folosește crema expirată în zone precum călcâie, genunchi, coate, dacă nu suferi de afecțiuni ale pielii și dacă nu ai o piele sensibilă.

Fructul care-ți face pielea catifelată. E un exfoliant natural și îndepărtează pielea moartă de pe corp

Soluţie de îngrijire pentru genţi şi încălţăminte din piele. Pielea genților sau a cizmelor, pe care nu le-ai mai purtat demult, are tendinţa să devină rigidă. Cremele de față expirate  pot fi folosite pentru a trata obiectele și accesoriile din piele.

Cu o cârpă moale, pe care ai pus o cantitate mică de cremă, freacă obiectele din piele. O poți folosi și la canapele și fotoliile din piele. Cremele pot fi folosite și pentru a lustrui mobilierul din lemn cu condiția să folosești o cantitate destul de mică și să nu freci agresiv lemnul. 

Spălatul pe mâini, greșelile pe care le facem. La ce trebuie să fim atenți

Și alte produse cosmetice  pot fi folosite după ce au expirat.

Uleiul de corp sau cel pentru păr. Pune câteva picături de ulei cosmetic pe o lavetă și șterge chiuveta din baie, pentru a preveni apariția petelor de calcar. După aceea, șterge excesul de  ulei cu un prosop de bucătărie.

Demachiantul poate fi utilizat și pentru a preveni murdăria. Cu o cârpă, udată cu puțin demachiant, poți elimina petele de fond de ten, rujul de pe haine sau poți șterge cu ușurință lipiciul de la etichete sau stickere.

Ai un animal de companie care, lasă păr? Aplică niște fixativ pe un prosop și șterge hainele pline de păr. Poți aplica fixativ și peste ciorapii fini, pentru a-i împiedica să alunece de pe picior.

Locurile din casă care te pot îmbolnăvi. Care sunt cele mai riscante zone ale locuinței

 

Locurile din casă pot transmite anumite bacterii care ne pun sănătatea în pericol. Locurile din casă pot să ne îmbolnăvească. Bacteriile și virusurile din casă sunt prezenți peste tot, însă sunt câteva locuri din casă unde se găsesc cu preponderență. Potrivit Societății de Microbiologie Generală, unele bacterii se împart la fiecare 20 de minute la temperaturile potrivite și cu nutrienții potriviți.

Un studiu din 2016 al celor mai contaminate obiecte din casă a găsit, de asemenea, peste 340 de bacterii diferite pe 30 de obiecte diferite. Nu toate bacteriile sunt dăunătoare - corpul tău conţine o mulţime de bacterii care nu te fac bolnav. Dar unele pot fi găsite în întreaga casă și vă îmbolnăvesc, inclusiv:

- Staphylococcus aureus sau stafilococ

- drojdie și mucegai

- Salmonella

- Escherichia coli sau E. coli

- materii fecale, notează Healthline.

Vezi și: Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor

Cum se răspândesc bacteriile

Mai mulți factori influențează bacteriile și viața virusului, inclusiv:

- tipul suprafeței, cum ar fi suprafețele solide, cum ar fi contoarele sau suprafețele texturate, precum mobilierul sau hainele

- obiceiurile de viață, cum ar fi spălarea regulată a hainelor sau dezinfectarea suprafețelor, cum ar fi spălarea mâinilor sau scăldatul în mod regulat

- proceduri de curățare, cum ar fi utilizarea înălbitorului și a alcoolului față de consumabilele obișnuite de curățare

Diferite zone ale casei tale au niveluri diferite de risc atunci când vine vorba de expunerea la bacterii și viruși. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel