Fructul care-ți face pielea catifelată. E un exfoliant natural și îndepărtează pielea moartă de pe corp

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fructul care-ți face pielea catifelată - Foto: Freepick @gpointstudio
Fructul care-ți face pielea catifelată - Foto: Freepick @gpointstudio

Care este fructul care-ți lasă pielea catifelată. Nu aveți nevoie de miere și cafea.

Pielea tenului și a mâinilor este mereu expusă la soare, prin urmare, ar trebui să aveți mai multă grijă de ea. În plus, aspectul pielii are o importanță fundamentală pentru doamnele și domnișoarele care vor să fie mereu frumoase și tinere. 

Pentru a avea o piele strălucitoare și netedă este esențial să o exfoliați. Pentru asta se folosește un scrub, un fel de cremă granulată, care îndepărtează celulele moarte. 

De obicei, scrub-ul poate fi achiziționat de la supermarket sau din farmacii, dar, de multe ori, se recomandă să-l faceți cu ingrediente din casă, naturale și cu zero costuri.

Apa cu orez, tratament pentru părul fragil și uscat. Cum o prepari acasă, în 5 minute

Printre cele mai folosite produse sunt mierea și zațul de cafea. Mierea hidratează pielea, iar cafeaua are un efect de exfoliere. Cu toate acestea, există multe alte rețete interesante, pe care trebuie să le încercați să le preparați acasă.

În plus, rețetele noi pot fi mai potrivite pentru piele, iar rezultatul vă poate satisface mai mult. Acest exfoliant de corp, făcut în casă, fără miere și cafea, face pielea catifelată ca o piersică.

Rețeta de scrub despre care vorbim conține caise, un fruct deosebit de parfumat. Aroma delicioasă a fructului va fi transferată pe piele. Caisele sunt perfecte pentru tratamentele pielii. Proprietățile lor derivă din conținutul lor: sunt bogate în apă, vitamine și săruri minerale.

Cea mai bună cremă cu colagen pentru toate tipurile de ten

Pentru a face acest scrub-ul veți avea nevoie de câteva caise, sâmburii lor și 1 lingură de ulei de măsline. Caisele și uleiul vor hrăni și hidrata pielea, în timp ce sâmburii vor avea funcția de exfoliere.

În primul rând, curățăți caisele, după care trebuie să le zdrobiți pulpa până obțineți o pastă  groasă. Sâmburii se sparg și miezul se toacă mărunt. La final amestecați pulpa de caise, miezul tocat mărunt și uleiul de măsline.

Întindeți scrub-ul pe corp, cu mișcări circulare. La final, clătiți. Desigur, dacă sunteți alergici la caise este mai bine să evitați acest scrub. De asemenea, înainte de a-l aplica, ar trebui să-l testați pe o mică porțiune de piele. Miezul de caise poate irita pielea sensibilă.

Uleiul de ricin, remediu natural pentru gene și sprâncene dese și puternice

 

Uleiul de ricin, un remediu natural pentru a întări sprâncenele și genele, pe care le face să crească mai puternice. Să vedem cum putem să-l folosim. 
 

Uleiul de ricin, un remediu minune, pentru toate femeile visează să aibă sprâncene dese și gene groase și lungi. Pe lângă genetică, genele și sprâncenele sunt adesea slăbite și deteriorate de utilizarea zilnică a produselor cosmetice, mai ales dacă sunt ieftine și de proastă calitate.

Cel mai bun remediu natural pentru a reda sănătatea genelor și sprâncenelor este cu siguranță uleiul de ricin. Acesta e un ulei gros și vâscos, extras din semințele de Ricinus communis, plantă din familia Euphorbiaceae, originară din Africa și India.

Uleiul de cuișoare, tratament pentru durerile de dinți. Cum îl prepari

A fost folosit de mult timp și are rezultate excelente pentru a întări genele, sprâncenele și părul în mod natural.

Se pare că are o afinitate bună pentru cheratina, o proteină care se găsește în păr, păr și unghii și este capabil să restructureze și să întărească structura lor.

Ajută la îngroșarea genelor și a sprâncenelor, deoarece activează bulbii de păr, stimulând circulația. Prin urmare, industria cosmetică îl folosește în componența diverselor produse de îngrijire a pielii și părului.

Pe piele, formează o barieră care limitează evaporarea apei, menținând stratul cornos hidratat. Pe păr se folosește pentru întărire și catifelare.

Cosmeticele, riscuri pentru sănătatea pielii. Cât timp se pot folosi după desigilare

Proprietățile de restructurare și întărire pot fi exploatate nu doar asupra părului, ci și pentru a obține sprâncene și gene mai groase, care vor fi mai puternice și mai lungi în mod natural.

Cum se folosește uleiul de ricin pentru a întări genele și sprâncenele

Poate fi folosit direct pe sprâncene și gene, cu ajutorul unei pensule de rimel. Se recomandă aplicarea pe gene și sprâncene seara, înainte de culcare, după o curățare temeinică a feței. Tratamentul trebuie efectuat cel puțin 20 de zile consecutive.

Rețeta uleiului de întărire pentru gene: Pregătirea unui ulei de întărire a genelor este într-adevăr foarte simplă. Ingredientul de bază este uleiul de ricin, la care vom adăuga un procent din alt ulei vegetal, cum ar fi uleiul de argan.

În special, rețeta prevede utilizarea: 70% ulei de ricin 30% ulei de argan. Primul lucru de făcut este să iei un recipient pentru rimel, pe care trebuie să-l cureți foarte bine. Pentru a curăța recipientul pentru reciclare, ține-l în apă caldă cu săpun timp de câteva ore. Apoi clătește recipientul, folosind peria pentru a curăța perfect interiorul. Lasă-l să se usuce și la final umple-l cu uleiul de întărire pe care l-ai preparat.

Ce să faci ca să îmbătrânești frumos. Cum contribuie alimentația și obiceiurile la trecerea anilor

Pentru a turna uleiurile în recipient, utilizează o pipetă mică gradată, pe care o vei folosi și pentru a amesteca uleiurile în interiorul flaconului. Dacă nu reușești să curăți recipientul perfect, doar reciclează peria și depozitează uleiul de întărire într-un borcan de sticlă curat, închis la culoare, cu capac.

În momentul utilizării, aplică uleiul cu peria. Este important să folosești pensula pentru a aplica uleiul de întărire pentru gene, deoarece trebuie să eviți contactul cu ochii și pielea care se pot irita. 

Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel