Uleiul de cuișoare, tratament pentru durerile de dinți. Cum îl prepari

Monika Baciu |
Data publicării:
uleiul de cuisoare - FOTO: Freepick
uleiul de cuisoare - FOTO: Freepick

Uleiul de cuișoare tratează durerile de dinți este un remediu natural pentru afecțiunile stomatologice minore.

Uleiul de cuișoare poate trata durerile de dinți. Durerea de dinți poate fi cauzată din mai multe motive, de la cavități la infecții gingivale și nu numai. Deși este important să se abordeze cauza care stă la baza durerii de dinți cel mai devreme, de multe ori durerea insuportabilă pe care o provoacă necesită mai multă atenție imediată.

Uleiul de cuișoare este o comoară de beneficii pentru sănătate. Este de o mare importanță în Ayurveda și medicina tradițională chineză, unde a fost cunoscut pentru proprietățile sale anti-microbiene, anti-fungice, antivirale, antiseptice și stimulatoare.  Acesta poate fi adesea folosit ca un remediu pentru dureri de dinți și alte afecțiuni orale. Cuișoarele au beneficii imense pentru sănătate.

Vezi și: Furnicăturile, parestezia cutanată, cauze și tratament. Medic: Poate fi semnul unei probleme medicale mai grave

Uleiul de cuișoare – remediu pentru durerile de dinți

Uleiul de cuișoare este o soluție rapidă pentru durerea de dinți atunci când tot ce îți dorești este ca aceasta să se atenueze. Dar cum folosești uleiul de cuișoare pentru o durere de dinți? Este sigur dacă îl ingerați? Ce se întâmplă dacă nu puteți găsi ulei de cuișoare?

Pentru a înțelege cum să folosim uleiul de cuișoare pentru durerea de dinți în siguranță, trebuie să înțelegem cum funcționează. Este important să ne amintim că utilizarea de ulei de cuișoare nu poate rezolva problema care stă la baza durerilor de dinți. În schimb, acesta poate acționa cel mai bine ca o soluție paliativă până la remedierea afecțiunii de către un medic stomatolog, arată Organic Facts.

Cum se folosește uleiul de cuișoare pentru durerile de dinți

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să înmuiați o dischetă de bumbac în ulei de cuișoare și să o țineți în zona dureroasă. Puteți să-l prindeți între dinți sau să ascundeți discheta de bumbac lângă dinte. Înlocuiți-l cu o dischetă de bumbac proaspătă, dacă este necesar.

Dacă sunteți sensibil la uleiul de cuișoare, încercați să-l diluați cu două părți de ulei de măsline. Puteți utiliza, de asemenea, ulei de nucă de cocos.

Vezi și: Ce să faci ca să îmbătrânești frumos. Cum contribuie alimentația și obiceiurile la trecerea anilor

Cum reduce uleiul de cuișoare durerea de dinți

Una dintre componentele principale ale cuișoarelor este eugenolul, care este, de asemenea, un compus dominant găsit în uleiul de cuișoare, precum și scorțișoară și busuioc. De asemenea, oferă cuișoarelor parfumul său central. Ceea ce face ca eugenolul să fie important atunci când se utilizează ulei de cuișoare pentru durerea de dinți, acesta având proprietăți anestezice.

În plus, uleiul de cuișoare, de asemenea, ajută la lupta împotriva bacteriilor care pot dăuna sănătății orale. Potrivit unui studiu din 2011, uleiul de cuișoare este un agent antibacterian natural care poate oferi protecție împotriva bacteriilor patogene cariogenice și parodontale.

Cuișoarele conține eugenol, despre care se știe că ajută la ameliorarea durerii de dinți. Este un anestezic și are proprietăți antibacteriene. Pentru a scăpa de o durere de dinți, puneți în gură câțiva cuișoare întregi și umeziți-i cu saliva – după care le puteți zdrobi cu dinții. Puteți folosi un cuișor întreg timp de 30 de minute, înainte de a-l arunca și de a repeta procesul cu unul nou.

Vezi și: Dușul, necesar, dar cu limitări. De câte ori pe săptămână este indicat să ne spălăm

Cum se prepară uleiul de cuișoare

- 8-10 bucăți de cuișoare

- o cană de ulei de măsline

Puneți cu grijă bucățile de cuișoare într-un borcan de sticlă.

Se toarnă uleiul de măsline în borcanul de sticlă și se închide capacul.

Se agită borcanul de sticlă și se lasă timp de 1-2 săptămâni. În fiecare zi se agită borcanul cel puțin o dată, astfel încât ingredientele să se amestece bine.

Vezi și: Apa plată și apa potabilă, care e diferența și care e mai BUNĂ de băut. Ionică: Verificările sunt făcute doar la izvor

Cuișoarele, beneficii pentru sănătate

Cuișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antidiabetice. Uleiul de cuișoare nu este doar medicinal, dar cuișoarele în ansamblu pot face minuni organismului.

Cuișoarele conțin mangan, fibre și vitaminele C și K. În timp ce manganul stimulează funcția creierului și ajută la formarea oaselor, vitaminele C și K întăresc imunitatea și previn coagularea sângelui.

Strecurați uleiul într-un recipient etanș folosind o strecurătoare cu ochiuri fine sau un tifon.

Utilizați uleiul imediat sau depozitați-l într-un loc uscat și întunecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel