Medicii de ambulator, întâlnire cu CNAS: finanțare, contract cadru

Medic
Medic

Medicii de ambulator s-au întâlnit cu reprezentanții CNAS pentru a discuta despre finanțare și contractul cadru pe anul viitor. Modificări interesante ar putea fi stabilite.

Președintele Case Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea și o comisie a Asociației Profesioanale a Medicilor de Ambulator (APMA) s-au întâlnit azi, 5 august, pentru a discuta despre problemele ambulatoriului de specialitate prin prisma finanțării și a pregătirii viitorului Contract Cadru pentru anii 2020-2021 și a normelor sale de aplicare, se arată într-un comunicat de presă al APMA.

Vasile Ciurchea și-a anunțat intenția de a duce valoarea punctului pe servicii la o valoare similara celei aplicate in cazul Medicinei de Familie (MF), dar, cel mai probabil, la proxima rectificare bugetară, arată reprezentanții Asociației Profesioanale a Medicilor de Ambulator (APMA), într-un comunicat remis redacției. 

În ceea ce privește viitorul Contract Cadru, discuțiile s-au purtat pe mai multe teme. Una dintre ele a fost necesitatea finanțării superioare a ambulatoriului de specialitate, cel puțin la nivelul Medicinei de Familie. Președintele Ciurchea a agreat aceasta idee, dar corelată cu un control mai strict al serviciilor raportate si al necesitații acestora.

De asemenea, raportarea  serviciilor prestate ar trebui să devină zilnică, dispărând raportarea la sfârșitul lunii, potrivit discuțiilor dintre cele două părți.

Pe de altă parte, Dosarul Electronic de Sănătate (DES) va deveni obligatoriu, probabil începând cu noul Contract-Cadru 2020-2021.

Specialiștii din sănătate susțin eliminarea plafoanelor la paraclinic și a granițelor interjudețene, simultan cu introducerea unor limitări în repetarea investigațiilor efectuate.

În luna septembrie urmează să fie organziată o masă rotundă pentru punerea acestor propuneri într-o formă coerentă, eveniment la care vor fi invitați să participe, pe lângă reprezentanți ai acestor două instituții, reprezentanți ai medicinei de familie, ministerului Sănătății, ai patronatului furnizorilor de servicii medicale sau ai Colegiului Medicilor din România

Din comisia APMA au făcut parte dr. Cosmin Alexandrescu, președinte, dr. Alina Mîndroiu, vicepreședinte si dr. Mathilda Zăvoianu, membru APMA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0