Medicul Emanoil Ceauşu, despre vaccinul Johnson&Johnson: Două avantaje mari

Noul vaccin COVID de la Johnson&Johnson are două mari avantaje, spun specialiştii. Primul dintre ele este acela că o singură doză de ser este suficientă, iar vaccinul se poate păstra la o temperatură de până la 8 grade, deci şi în cabinetele medicilor de familie.

"Prezintă unele avantaje acest vaccin care este cu vector viral. Avantajul este faptul că se poate păstra la o temperatură obişnuită în frigider, la 2-8 grade, deci poate fi păstrat inclusiv la medicii de familie. 

El se poate face într-o singură doză, nu două ca la celelalte vaccinuri, deci două avantaje mari pentru acest vaccin.", a explicat prof. dr. Emanoil Ceauşu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în boli infecțiose din România, marţi, 16 martie, la Antena 3. 

Ce se întâmplă după vaccinare

 

"Toate vaccinurile permit să nu se mai dezvolte decât foarte rar formele severe ale bolii. Toate studiile au arătat că, după vaccinare, numărul de îmbolnăviri a scăzut extraordinar de mult, iar numărul celor care au trebuit să se interneze sau să ajungă la ATI este infim.", a precizat medicul Emanoil Ceauşu.

Citește și Vaccinare COVID-19: cum puteți afla ce tip de vaccin folosește fiecare centru și unde mai sunt locuri libere

Când ajung primele doze de vaccin Johnson&Johnson în România

Vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranşă va număra doar câteva zeci de mii de doze, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, marți, 16 martie, într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel