Medicul pediatru Mihai Craiu: ce ar trebui să facă părinții până la începerea școlii

Angela Sabău |
Data publicării:
Dr Mihai Craiu. Foto: Facebook
Dr Mihai Craiu. Foto: Facebook

Medicul pediatru Mihai Craiu a postat pe pagina sa de socializare câteva argumente pentru care anul școlar ar trebui să înceapă și în ce condiții.

Deschiderea noului an școlar a fost adusă din nou în discuție pe rețelele de socializare. De această dată medicul pediatru Mihai Craiu a arătat câteva argumente pentru care școala trebuie să înceapă și în ce condiții.
Iată ce a scris el:

„Din nou despre subiectul deschiderii școlilor, in contextul COVID-19.
Frica ne determină să luăm decizii pripite sau eronate. Înainte de a decide ce este de făcut ar trebui să ne uităm la fapte.
1. Copiii reprezintă doar 1 până la 9% din cazurile confirmate de COVID-19 pe plan mondial.
2. Copiii fac deseori forme ușoare de COVID-19, având un risc de spitalizare de 20 de ori mai mic decât al unui adult (8 la 100.000 copii față de 164,5 la 100.000 la adulți) 
3. Copiii reprezintă sub 0,1% din totalul deceselor atribuibile SARS-CoV-2. Singura complicație gravă a bolii, așa numitul PIMS-TS sau MIS-C (sindromul inflamator multisistemic sau Kawasaki-like) a produs în SUA 10 decese la copil, la o populație de 17 ori mai mare decât a României. În contextul unui număr de 5.000.000 de bolnavi confirmați. 
4. Copiii mici, de grădiniță sau de școală primară, sunt infectați cu noul coronavirus de două ori mai rar decât adulții, în fața acelorași condiții de transmitere comunitară și nu transmit la fel de ușor boala către alte persoane. 

Ce putem face până să înceapă școala? Noi, părinții...
Să exersăm, cu ai noștri copii, spălatul corect pe mâini și purtatul unei bariere la nivelul feței. Nu neapărat mască chirurgicală, dacă ideea de mască agasează emoțional copilul sau familia... Poate fi o bandană, o bentiță mai lată, un model de fular sau un batic colorat...

În timpul iernii aproape toți copiii români sunt duși la grădiniță sau în parc cu fularul la gură. Am putea să facem acest exercițiu cu orice copil având vârsta mai mare de 2 ani. Doar sub 2 ani e interzisă purtarea măștii.
Și dacă frica persistă, puteți să completați un chestionar on-line, de la CDC, pentru ca să vedeți, in cazul familiei dvs, dacă este rezonabilă participarea copilului la școala reală sau trebuie să vă pregătiți de scoală on-line.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel