Menopauza, simptome normale, dar trecute cu vederea. De ce sunt ignorate

Monika Baciu |
Data publicării:
menopauza - FOTO: Freepik
menopauza - FOTO: Freepik

Menopauza este o etapă absolut firească în viața oricărei femei. Dar multe dintre noi nu cunoaștem toate simptomele sau le ignorăm ca fiind cele ale menopauzei.

Menopauza, perioada care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale ale unei femei, poate afecta masiv viața de zi cu zi. Bufeurile și schimbările de dispoziție sunt adesea asociate acestei perioade din viața unei femei, și există tratamente care se concentrează pe ameliorarea semnelor și simptomelor.

Există un mic grup de simptome pe care multe femei nu le recunosc ca fiind legate de menopauză și deseori trec ani înainte ca acestea să fie identificate.

Peste jumătate dintre femei nu realizează acest simptom al menopauzei. Așa cum este și în cazul sănătății în general, identificarea semnelor și simptomelor devreme poate asigura obținerea tratamentului adecvat mai devreme. Prin urmare, Kate Usher, coach de menopauză, a împărtășit semnele menopauzei care pot apărea înainte să fie identificate corect. Kate a enumerat următoarele:

Anxietate - aceasta apare adesea încet, dar poate avea un impact considerabil asupra modului în care trăiesc femeile.

Probleme de somn - unde unele femei au dormit ca un bebeluș toată viața lor, deodată au dificultăți în a adormi.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă iei medicamente înainte de culcare. Cum îți afectează somnul

Infecții urinare recurente - femeile pot avea mai multe runde de antibiotice încercând să gestioneze acest lucru, însă este nevoie de estrogen localizat.

Uscăciune vaginală - aceasta poate fi devastatoare pentru relații. Femeile nu mai doresc să facă sex din cauza durerii, iar bărbații se simt respinși sau insuficienți. Din nou, estrogenul intern și lubrifiantul sunt în majoritatea cazurilor soluția, potrivit Express.

Vezi și: Mierea cu lămâie, remediul natural împotriva tusei. Calmează și durerea de gât

Menopauza, simptome evidente

Menopauza - FOTO: Freepik

Simptomele mai evidente ale menopauzei sunt:

- Bufeurile

- Transpirații nocturne

- Menstruații neregulate - în timp ce acesta este un semn evident, este adesea ascuns de folosirea metodelor de contracepție.

- Schimbări de dispoziție - acesta este simptomul care provoacă multe glume. Nu ar trebui să fie așa, este traumatizant pentru femei și cei din jurul lor.

Vezi și: COVID, efecte devastatoare. Leziuni severe, silențioase cu efecte îngrijorătoare pe termen lung

Menopauza și problemele de somn

Problemele de somn sunt extrem de comune pentru oricine trece prin menopauză, conform Kate.

"Acestea se manifestă în două forme: insomnie și transpirații nocturne, poți avea una sau ambele. Privarea de somn are un impact considerabil și adesea face toate celelalte simptome mai rele", a mai spus Kate.

Problemele de somn pot fi unul dintre primele semne ale menopauzei și sunt adesea neidentificate ca simptome menopauzice, a adăugat Kate.

Vezi și: Alertă epidemiologică în România. Alexandru Rafila, anunț

Cum poți preveni problemele legate de somn

Ar trebui să începi prin a elimina toate stimulentele din dietă, a spus Kate, de exemplu, zahărul, cafeaua, alcoolul, fumatul și alimentele procesate.

"Exercițiul fizic este fantastic, însă încearcă să nu faci exerciții de impact înalt cu cel puțin două ore înainte de culcare. O plimbare prin parc este fantastică. Nicio lumină albastră cu două ore înainte de culcare, aceasta afectează ritmurile noastre circadiene. Magneziul ajută cu siguranță, însă este important să vorbești cu un fitoterapeut calificat și cu medicul tău înainte de a lua orice suplimente.

În cele din urmă, atât mindfulness, cât și meditația au fost dovedite că ajută la somn. Dacă nimic nu ajută, este timpul să vorbești cu medicul tău despre terapia hormonală. Deși nu este soluția pentru toată lumea, te va ajuta să-ți echilibrezi hormonii și să adormi mai ușor", a mai spus Kate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel