Mierea cu lămâie, remediul natural împotriva tusei. Calmează și durerea de gât

Monika Baciu |
Data publicării:
mierea cu lamaie - FOTO: Freepik@single_foto
mierea cu lamaie - FOTO: Freepik@single_foto

Mierea cu lămâie este un remediu tradițional utilizat pentru a ameliora simptomele tusei. Dar, totuși cât de eficientă este această combinație.

Tusea și durerile de gât sunt experiențe comune pentru toți, pe care le întâmpinăm din când în când. Putem contracta răceala obișnuită sau gripa de câteva ori pe an, în special în sezonul rece, iar unele obiceiuri de viață pot, de asemenea, să afecteze sănătatea gâtului și a pieptului, precum fumatul și consumul de cafeină.

În timp ce mulți oameni recurg la medicamente, cum ar fi decongestionantele și paracetamolul, pentru a combate infecția sau pentru a reduce durerea, există și substanțe mai naturale care pot fi folosite,inclusiv mierea și lămâia.

Mierea cu lămâie, beneficii

Mierea ar putea fi potențial unul dintre cele mai vechi substanțe comestibile de pe planeta noastră. Acest sirop dulce era oferit zeilor de greci și romani, iar desenele din peșteri de acum 8.000 de ani arată colectarea mierii din stupi. Este atât de specială pentru că conține multe proprietăți naturale care pot ajuta la combaterea infecției și la reducerea umflăturii, ceea ce, combinat cu lămâia, poate ajuta la combaterea tusei și a durerii în gât, potrivit Chloralieve.

Vezi și: Alertă epidemiologică în România. Alexandru Rafila, anunț

De ce ajută lămâia în cazul durerilor de gât

O durere în gât însoțită de tuse este adesea cauzată de excesul de mucus în gât și piept. Corpul nostru produce natural mucus, însă atunci când avem o infecție, cum ar fi răceala, corpul produce mai mult pentru a lupta împotriva virusului. Lămâia este foarte eficientă în descompunerea acestui mucus, lăsându-l să se desprindă mai ușor pentru a-l putea elimina mai ușor.

Odată ce mucusul începe să se elimine, s-ar putea să observați că durerea în gât și tusea se ameliorează. De asemenea, lămâia este un anestezic natural, ceea ce înseamnă că poate ajuta la amorțirea durerii în gât. Acesta este motivul pentru care este adesea găsită în medicamentele pentru tuse și pastilele pentru gât.

Vezi și: COVID, efecte devastatoare. Leziuni severe, silențioase cu efecte îngrijorătoare pe termen lung

De ce ajută mierea în cazul tusei

Mierea are beneficii puțin diferite față de lămâie, dar de aceea aceste două substanțe fac o echipă atât de bună atunci când sunt combinate. În timp ce lămâia este un anestezic, mierea este antimicrobiană și antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că poate lupta împotriva infecției și reduce umflarea. Se crede că textura sa groasă și netedă creează o barieră protectorie pe mucoasa gâtului care poate calma tusea pe termen mai lung și nu doar pe termen scurt.

NHS este de acord că lămâia caldă cu miere poate avea același efect ca și luarea unui sirop pentru tuse (și știm ce am prefera să bem). Mierea poate fi administrată și copiilor, dacă nu le place gustul siropului pentru tuse, însă nu trebuie administrată copiilor sub 12 luni.

Vezi și: Consumul de carne roșie poate crește riscul de cancer colorectal. Ce spun studiile recente

Miere cu lămâie - FOTO: Freepik@kwanchaichaiudom

Cum să preparați o băutură cu miere și lămâie

Pe lângă administrarea pastilelor pentru gât cu miere și lămâie, puteți încerca să pregătiți acasă o băutură cu miere și lămâie pentru a calma un gât dureros sau pentru a ameliora o tuse. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți apa și să o turnați într-o cană, la fel cum ați face când pregătiți o ceașcă de ceai.

Apoi, stoarceți jumătate de lămâie în apă și adăugați una sau două lingurițe de miere. Amestecați bine și beți cât este cald. Dacă nu vă place lămâia, dar aveți ceaiuri de fructe acasă, puteți prepara un ceai de fructe și să adăugați mierea în acel ceai. Alternativ, puteți consuma mierea direct sau să o întindeți pe o felie de pâine. Opțiunile sunt aproape nelimitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel