Milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, cumpărate de SUA de la Pfizer

Adisa Codruț / 22 iul 2020 / 17:30
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Guvernul SUA a încheiat un acord cu companiile farma Pfizer și BioNTech pentru achiziționarea a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

1,95 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, când va fi gata. Atât plătește Guvernul SUA companiilor Pfizer și BioNTech. Vaccinul, susțin oficiali SUA, va fi pus la dispoziția americanilor ”fără costuri”. Acordul prevede și achiziționarea a 500 de milioane de doze suplimentare.

Autoritățile americane au anunțat anterior un acord de 1,6 miliarde de dolari cu compania Novavax pentru 100 de milioane de doze până în ianuarie 2021. La acestea se adaugă investiția Guvernului de 456 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson, dar și cea de 486 de milioane de dolari pentru susținerea vaccinului produs de Moderna, respective investiția până la 1,2 miliarde de dolari pentru vaccinul creat de compania farma AstraZeneca, potrivit cnbc.com.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy