Milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, cumpărate de SUA de la Pfizer

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Guvernul SUA a încheiat un acord cu companiile farma Pfizer și BioNTech pentru achiziționarea a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

1,95 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, când va fi gata. Atât plătește Guvernul SUA companiilor Pfizer și BioNTech. Vaccinul, susțin oficiali SUA, va fi pus la dispoziția americanilor ”fără costuri”. Acordul prevede și achiziționarea a 500 de milioane de doze suplimentare.

Autoritățile americane au anunțat anterior un acord de 1,6 miliarde de dolari cu compania Novavax pentru 100 de milioane de doze până în ianuarie 2021. La acestea se adaugă investiția Guvernului de 456 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson, dar și cea de 486 de milioane de dolari pentru susținerea vaccinului produs de Moderna, respective investiția până la 1,2 miliarde de dolari pentru vaccinul creat de compania farma AstraZeneca, potrivit cnbc.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel