Pfizer și BioNTech, acord de colaborare pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19

Vaccin
Vaccin

Pfizer anunță progrese importante în lupta împotriva pandemiei globale COVID-19.

"În faza de screening preclinic compușii antivirali în dezvoltare demonstrează activitate împotriva SARS-CoV-2", anunță Pfizer și BioNTech, care au intrat într-un acord de colaborare pentru dezvoltarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.

Conform sursei citate, sunt lansate două noi studii pentru a oferi informații despre interacțiunea dintre Streptococcus pneumoniae și SARS-CoV-2. Există studii în desfăşurare privind acţiunea tofacitinib (inhibitor JAK) la pacienții cu pneumonie legată de COVID-19.

Pfizer subliniază că "a colaborat cu toate tipurile de entități din cadrul ecosistemului de inovare în domeniul sănătății, de la companii farmaceutice mari până la cea mai mică dintre companiile de biotehnologie, de la agenții guvernamentale până la instituții academice, pentru a aborda criza globală medicală (COVID-19). Cercetătorii și oamenii de știință au lucrat fără încetare pentru a dezvolta un compus antiviral care tratează SARS-CoV-2, un vaccin pentru prevenirea infecției, precum și la evaluarea altor terapii care au potențial științific pentru a ajuta pacienții infectați să lupte cu virusul."

"Suntem decişi să facem imposibilul posibil"

"Suntem decişi să facem imposibilul posibil", a declarat dr. Albert Bourla, președinte și CEO, adăugând: "În spiritul Planului în Cinci Puncte anuntat de Pfizer anterior, ne angajăm direct în această provocare de sănătate publică, colaborând cu partenerii din industrie și instituțiile academice pentru a dezvolta potențiale abordări noi pentru prevenirea și tratarea COVID-19. Cercetătorii noștri și oamenii de știință au studiat, de asemenea, potențiale noi utilizări ale medicamentelor existente în portofoliul Pfizer pentru a ajuta pacienții infectați la nivel global. Nu lăsăm nici o piatră neîntoarsă pe măsură ce explorăm fiecare opțiune pentru oferirea unui tratament care ajută sau vindecă societatea de acest virus."

Pfizer anunță pași importanți în respectarea angajamentului privind protejarea omenirii împotriva escaladării pandemiei și pregătirea industriei pentru a răspunde mai bine unor viitoare crize globale în sănătate.

Screening pentru identificarea unui compus antiviral

Pfizer a confirmat că cel mai avansat potential medicament în dezvoltare, cât și analogii săi, sunt inhibitori puternici ai proteazei SARS-CoV-2 3C (3CL), în baza rezultatelor testelor inițiale de screening. În plus, datele preliminare sugerează activitate antivirală împotriva SARS-CoV-2. În consecință, Pfizer va efectua studii pre-clinice de confirmare, inclusiv profilări antivirale suplimentare și evaluarea posibilității administrării intravenoase în practica clinică. În paralel, compania investește, de asemenea, în materiale necesare pentru accelerarea începerii unui potențial studiu clinic în trimestrul III al anului 2020, cu trei sau mai multe luni în avans față de estimările anterioare, sub rezerva finalizării pozitive a studiilor de confirmare pre-clinice.

Acord cu BioNTech

Pfizer Inc. și BioNTech SE au intrat într-un acord de colaborare globală pentru co-dezvoltarea programului de vaccin împotriva coronavirusului, cu potențialul de a fi primul din clasa sa, bazat pe fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm). În luna martie (2020), companiile au anunțat o scrisoare de intenție privind colaborarea și au început să lucreze împreună la acel moment. Cele două companii au planificat să desfăşoare studii clinice pentru potenţialele vaccinuri împotriva COVID-19, inițial în Statele Unite și în Europa, în mai multe centre de cercetare. BioNTech și Pfizer intenționează să inițieze studii clinice la sfârșit de aprilie, presupunând că va fi obţinută aprobarea instituțiilor de reglementare. Companiile estimează că există potențial pentru furnizarea a milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului2020, în funcție de succesul tehnic al programului de dezvoltare și aprobarea autorităților de reglementare, urmând apoi calibrarea capacității de producţie pentru sute de milioane de doze în anul 2021. 

Analiza azitromicinei ca agent cu activitate antivirală

Cercetătorii Pfizer vor publica o analiză în revista Farmacologie și Terapeutică Clinică din SUA care evaluează datele publicate in vitro și clinice privind azitromicina ca agent cu proprietăți antivirale. Această analiză cu acces deschis poate facilita utilizarea azitromicinei în cercetările viitoare privind COVID-19. Azitromicina nu este un medicament autorizat în acest moment pentru tratamentul infecțiilor virale.

Studierea medicamentelor existente în portofoliul Pfizer pentru categoriile de pacienți în stare critică

Pfizer Inc. și Liverpool School of Medical Tropical Respiratory Infection Clinical Research Group lansează două noi studii pentru a oferi informații despre interacțiunea dintre bacteria Streptococcus pneumoniae și SARS-CoV-2.

Pfizer este așteptat să finalizeze un acord de colaborare în domeniul cercetării cu Liverpool School pentru a oferi finanțare și sprijin cu materiale și echipamente de laborator. Cele două studii vor demonstra dacă pacienții infectați cu COVID-19 prezintă un risc mai mare de a dezvolta și pneumonie pneumococică și dacă ambele infecții pot conduce la boli mai severe, cu evolutie mai nefasta.

Studiul SAFER (Îmbolnăvirea personalului medical cu SARS-CoV-2 care luptă în linia întâi) va include 100 de profesionisti medicali de la Spitalul Regal din Liverpool și va examina ratele de infectare cu SARS-CoV-2 și dinamica colonizării pneumococice.

Studiul FASTER (Facilitarea unui test SARS CoV-2 pentru triajul rapid) va recruta 400 de pacienți din secția de boli infecțioase de la Spitalul Regal din Liverpool, suspectați de infectare cu coronavirus. Înrolarea a început deja, iar datele sunt așteptate în următoarele luni.

Un studiu independent de faza 2 pentru utilizarea tofacitinib, un inhibitor oral de tip Janus Kinase (JAK), la pacienții cu pneumonie interstițială SARS-CoV-2, este planificat să fie inițiat în Italia în aceste zile. Studiul este susținut de un grant acordat de Pfizer.

Pfizer este, de asemenea, în discuții cu alte instituții pentru studii suplimentare care implică tofacitinib și alți potențiali imunomodulatori din portofoliul companiei. Această cercetare se bazează pe ipoteza că inhibarea JAK ar putea atenua inflamația sistemică și alveolară la pacienții cu pneumonie dezvoltată în contextul infectării cu COVID-19 prin inhibarea rolului important pe care citokinele îl au în răspunsul inflamator mediat de sistemul imunitar care ar putea duce la deteriorarea plămânilor și apariția sindromului de distresie respiratorie acută. Este important de reținut că tofacitinib nu este în prezent autorizat pentru această utilizare și nu trebuie administrat la pacienții cu o infecție gravă activă.

"Această muncă poate dura în general ani de zile, dar noi lucrăm pentru a găsi soluții de a economisi timp oriunde putem acționa și de a lucra în paralel, mai degrabă decât într-un ritm liniar", a declarat Mikael Dolsten, Director științific și Președinte al Diviziei de Cercetare & Dezvoltare Medicală la nivel mondial a Pfizer, subliniind:

"Această activitate necesită o abordare pe mai multe fronturi, cu parteneriate și colaborări foarte apropiate la nivelul întreg ecosistemului de inovare în sănătate – de la comunitatea academică, la parteneri din industrie, factori de decizie în politicile publice și organismele de reglementare. Am anunțat în martie colaborarea cu BioNTech pentru co-dezvoltarea programului de vaccin împotriva coronavirusului, potențial a fi primul din clasa sa, bazat pe fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm). O amenințare publică precum COVID-19 ne împinge pe fiecare dintre noi să aducem laolaltă, urgent, resursele și expertiza noastră pentru a depăși acest moment ce reprezinta cea mai mare provocare din istoria medicală a acestui secol."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel