Ministerul Sănătății despre primul român cu coronavirus: Va fi testat a treia oară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Primul român cu coronavirus a fost retestat vineri, 28 februarie, iar rezultatul a fost negativ.

Rezultatul testului de vineri, 28 februarie, în cazul primului român cu coronavirus a fost negativ. Reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș spun că acesta va fi testat și a treia oară: ”Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină”.

Tot azi au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu COVID-19 la un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș.

”Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă. În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative. În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional. În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății dat la ora 16.00.

Conform sursei citate, ”diferențele față de datele transmise la ora 10.00 provin din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei”. Iar în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru neglijență în serviciu, polițiștii și procurorii autosesizându-se ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății.

Cei de la Ministerul Sănătății reamintesc că a fost operaționalizată linia telefonică TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu COVID – 19: ”Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 8.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel