Ministerul Sănătății a extins campania de vaccinare antigripală! TOATĂ lumea se poate vaccina GRATUIT! 4 cazuri de gripă în sezon

Dana Lascu |
Data publicării:
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Anunțul a fost făcut de DSP Dâmbovița, care-și înștiințează locuitorii că ORICINE vrea să se vaccineze contra gripei se poate duce la medicii de familie și vor fi vaccinați GRATUIT în limita dozelor disponibile! În acest sezon gripal, în România s-au înregistrat doar 4 cazuri de gripă!

Decizia de extindere a campaniei de vaccinare antigripală nu a fost anunțată direct de Ministerul Sănătății, ci de DSP-uri. Mai exact de DSP Dâmbovița care a emis un comunicat de presă în care se afirmă: 

„Având în vedere că ne aflăm în plin sezon al  circulaţiei virusului gripal, recomandăm populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, deoarece vaccinarea reprezintă în continuare cea mai bună metodă de limitare a îmbolnăvirilor. Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecţie împotriva gripei sezoniere şi reduce semnificativ răspândirea virusurilor gripale.

Ministerul Sănătăţii a aprobat extinderea campania de vaccinare antigripală gratuită 2020-2021 pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc, şi de aceea, toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei, se pot adresa medicului de familie”, se arată în comunicatul DSP Dâmbovița. 

Până la acest moment, în judeţul Dâmboviţa  au fost administrate un număr de 82.836 de doze şi există un stoc disponibil de 17.256 de doze.

„De la debutul perioadei de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate 918 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 68 de cazuri internate şi 173 de pneumonii, pentru 41 dintre acestea impunându- se internarea”, se arată în același document. 

Reamintim că pentru sezonul gripal 2020 - 2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de vaccinuri. 

Conform ultimului raport săptămânal emis de Centrul Național de Supraveghere și  Control a Bolilor Transmisibile, până la data de 21 februarie 2021 au fost vaccinate antigripal 2.265.289 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. 

Practic sunt circa 730.000 de vaccinuri nefăcute în acest moment. 

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 45.032, cu 71.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (156.508) și cu 33.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (33.318).

- În săptămâna 15.02.2021 – 21.02.2021 au fost raportate la nivel național 48 cazuri de gripă clinica comparativ cu 8.004 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.
- Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripă:

- 1 caz gripă cu virus AH1
- 1 caz gripă A nesubtipat
- 2 cazuri gripă cu virus B. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel