Ministrul Sănătății a anunțat angajări masive în structurile sanitare

Angela Sabău / 03 apr 2020 / 13:38
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă angajări masive în structurile sanitare din țară, dar și în serviciile ambulanței.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat azi în cadrul unei conferințe de presă că vor fi angajate 1.000 de persoane în sistemul medical, iar o altă mie de persoane în sistemul serviciilor de ambulanță.

„Știu că este un sistem care vine din urmă cu multe neajunsuri, cu multe deficiențe, personal insuficient, materiale sanitare punție, investiții limitate sau prost gestionate. Am plecat de la un stoc zero. Este o realitate pe care noi toți o cunoșteam, iar acum își arată mai mult ca oricând neajunsurile. Și la nivelul DSP am găsit personal insuficient, care nu a putut face față anchetelor epidemiologice, cât și deciziilor care trebuiau luate pe moment.

Vom angaja încă 1.000 de persoane în aceste structuri, adică o suplimentare cu peste 25%. Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în structurile serviciilor de ambulanță, pentru că și echipajele acestor servicii au nevoie de sprijin pentru munca pe care o desfășoară. Pe lângă Covid-19, ei trebuie să asiugure urgențele medicale prespitalicești pentru toate cazurile care nu au patologie Covid-19.”, a spus el în cadrul conferinței de presă.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy