Ministrul Sănătății, la Marius Nasta: nu am avut un incendiu de mari dimensiuni

Angela Sabău / 22 feb 2021 / 00:39
Vlad Voiculescu a făcut declarații la Marius Nasta
Vlad Voiculescu a făcut declarații la Marius Nasta

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost în această seară la Institutul Marius Nasta, unde a fost anunțat un incendiu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații de la Institutul Marius Nasta în urmă cu puțin timp. El a arătat că niciun pacient nu a fost în pericol și că toți cei șapte pacienți au fost transferați. 

„Informațiile pe care le avem acum este că nu a fost incendiu ci mai degrabă o degajare de abur. Vorbim despre un echipament exterior spitalului, un tir care a fost reechipat ca să funcționeze ca o secție de ATI mobilă, un echipament care a fost verificat acum 2 luni, deci nu vorbim despre un echipament vechi sau care punea în pericol viața pacienților”, a spus el.

Controale în spitale prvind siguranța la incendii

Ministrul a mai precizat că se fac controale în toate spitalele, privind siguranța la incendii.
„Verificările pentru siguranța la incendiu sunt deja demarate încă dinainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat la Matei Balș, de asemenea, verificarea implementării măsurilor lăsate de IGSU, respectiv Inspecția Sanitară de Stat, este verificată lunar”, a mai spus el.

„Nu se știe dacă a fost flacără sau nu: ceea ce știm este ceea ce știm de aici de la fața locului. Cei care au chemat pompierii au spus că li s-a părut că au văzut flacără. De asemenea, avem opinia specialiștilor care au verificat echipamentul și care spun că probabil nu a fost flacără.  Nu am avut un incendiu de mari dimensiuni, cu siguranță”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy