Miting de susținere pentru Sorina Pintea: „Libertate pentru sănătate!”

Angela Sabău |
Data publicării:
Miting de susținere pentru Sorina Pintea
Miting de susținere pentru Sorina Pintea

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat în fața Palatului de Justiție din Baia Mare pentru a-și manifesta nemuțumirea față de abuzurile la care a fost supusă Sorina Pintea.

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat în această după amiază în fața Palatului de Justiție din Baia Mare, pentru a-și arăta solidaritatea față de Sorina Pintea. Cunoscuți, prieteni, familie, dar și angajați ai spitalului, au fost prezenți la miting și au scandat lozinci împotriva abuzurilor justiției. Fără a face referire la vinovăția sau nevinovăția acesteia, cei mai mulți și-au manifestat indignarea față de tratamentele aplicate fostului ministru al Sănătății.

„Suntem aici pentru adevăr. Pentru că nu-i dreptate în țara asta. În secolul XXI, justiția să poată face așa ceva? Să umilească oamenii?”, se întreabă retoric Petre Ioan Bele. „Nu mă interesează problema juistiției și legalitatea. Mă interesează omenia. Ce se întâmplă cu OMUL Sorina Pintea. În ce degradare umană a fost pusă”, spune bărbatul.

O tânără face referire la realizările pe care le-a avut fostul ministru în spitalul din Baia Mare. „Unde sunt medicii pe care i-a sprijinit? Salariul nostru a început de la 200 de euro, când eu am început, acum șase ani. De la 12 milioane (1.200 de lei, n.r.), acum au 2.000 de euro. Unde sunt medicii, la care le-a mărit salariile de 10 ori?”, se întreabă Balog Ioana.

Soțul Sorinei Pintea, Ovidiu Goga, prezent la întâlnire, a declarat. „Singura mea dorință și a familiei, este să i se asigure asistență medicală de specialitate, corespunzătoare diagnosticului și bolii ei, cât de repede. Și mâine este prea târziu din punctul meu de vedere, așa cum am văzut-o la vizita pe care am făcut-o ieri și așa cum mi-a scris aseară că evoluează boala. Oricine poate să facă ceva în acest sens, de la anchetatori, la apărători, de la instituțiile statului, până la medici, rog să o facă, atât cât nu este prea târziu”, a spus el.

Fiul ei vorbit despre trauma prin care trece fiica cea mică a fostului ministru. „Vă dați seama că întreabă de mama ei. Este un copil care nu și-a văzut mama o perioadă lungă, după care s-a trezit cu mama acasă și după aia dintr-o dată luată. Asta este”.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în urma unui flagrant organziat în urmă cu o săptămână. Decizia nu este definitivă.  

Potrivit anchetatorilor, ea ar fi luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei, sumă ce reprezenta 7% din valoarea unor lucrări ce urmau să fie făcute în unitatea medicală. 

Avocații Sorinei Pintea au reclamat faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Renate Weber a anunțat că Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel