Moderna lansează un avertisment îngrijorător: "Vom trăi cu COVID-19 pentru totdeauna"

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Stephane Bancel, CEO al companiei Moderna, care produce vaccin anti-COVID-19, a avertizat, miercuri, 13 ianuarie, că vom trăi cu noul coronavirus SARS-CoV-2 ”pentru totdeauna“.

Oficialii din domeniul sănătății publice și experții în boli infecțioase cred că există o posibilitate mare ca Covid-19 să devină o boală endemică, ceea ce înseamnă că va fi prezent în comunități mereu, deși probabil la niveluri mai scăzute decât este acum, scrie cnbc.com.

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a părut să fie de acord că virusul Covid-19 va deveni endemic, spunând că „SARS-CoV-2 nu va dispărea”.

„Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna”, a spus el în timpul unei discuții la conferința JPMorgan Healthcare.

Oficialii din domeniul sănătății vor trebui să urmărească în permanență noi variante ale virusului, astfel încât oamenii de știință să poată produce vaccinuri pentru a le combate, este de părere Bancel.

Cercetătorii din Ohio au declarat, miercuri, că au descoperit două noi variante probabil originare din SUA și că una dintre ele a devenit rapid tulpina dominantă din Columbus, Ohio, pe o perioadă de trei săptămâni, la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie.

Cercetătorii Pfizer au declarat că vaccinul lor, dezvoltat cu BioNTech, pare să fie eficient împotriva unei mutații-cheie din tulpina britanică, precum și a unei variante găsite în Africa de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel